Istaknuto
08.08.2017.

Pozadina mog romana, nazovimo ga tako, ili bolje – motiv zašto sam ga krenuo pisati jest hommage mojoj babi i dedi, zakletim antifašistima, ljudima koji su bili u logorima, austrijskim, mađarskim i ustaškim, ljudima koji su cijeli život krvavo radili za male nadnice, ljudima koji su odbili penziju jer su vidjeli da i komunisti kradu.

03.08.2017.

Nedavno je završeno drugo izdanje festivala Re:Think Sisak. Zidove grada oslikalo je nekoliko stranih street art umjetnika, a veličanstvene murale Sisku je ostavilo i nekoliko hrvatskih umjetnika. Cilj je festivala probuditi grad i promijeniti lošu sliku Siska koja je stvorena u medijima.

Glazba

Najava – Cosmonauts i Death Hawks stižu u Močvaru!

08.05.2014. Ziher.hr
Foto: press

Foto: press

Srijeda (14. svibnja) Močvaru će zagrijati dva zanimljiva benda. Kalifornijski garage psychedelic bend Cosmonauts dolaze u sklopu europske turneje. Uz njih i finski kraut-psychedelic bend Death Hawks koji obećavaju odličan live nastup.

COSMONAUTS [Orange County, CA, SAD]

Cosmonauts je kalifornijski bend koji stvara jedinstven garage-trance rock s mnogim psychedelic rock elementima dok ih kritika opisuje kao “Beach Boys na spuštalicama”. Svoj četvrti studijski album Persona Non Grata, odlično prihvaćen od strane glazbne kritike, bend izdaje prošle godine za sve uspješniju etiketu Burger Records.

Osnovan u ljeto 2009. godine, sastav danas čine Alexander Ahmadi, Derek Cowart, Cole Devine i James Sanderson III, jednako inspirirani i polo majicama i MDMA-om, koji kao Cosmonauts imaju reputaciju da pojačala odvijaju do maksimuma te da pritome stvaraju zvučne kulise kojima oslikavaju opijatima ispunjenu rock scenu južne Kalifornije 21. stoljeća. Glazbeno-žanrovski ih se može usporediti s imenima poput Ty Segall, Thee Oh Sees i The Brian Jonestown Massacre.

U svojoj diskografiji imaju debut album Cosmonauts iz 2010. godine, album New Psychic Denim iz 2011. godine, album If You Wanna Die Then I Wanna Di‘ iz 2012. godine, aktualan četvrti po redu studijski album Persona Non Grata’ iz 2013. godine te nekoliko singleova i EPeva izdanih za razne američke i europske etikete.

DEATH HAWKS [Tampere, Finska]

Foto: press

Foto: press

Osnovan u proljeće 2010. godine kako bi aranžirali i snimili pjesme glavnog autora, Death Hawks ubrzo nakon toga prerasta u pravi bend, a danas stalnu postavu čine Teemu Markkula (gitara, vokal), Tenho Mattila (klavijature, saksofon), Miikka Heikkinen (bubnjevi, perkusije) i Riku Pirttiniemi (bas gitara, vokal). Glazba koju stvaraju spoj je kraut i psychedelic rocka, tok svijesti gdje se opojni šamanski ritmovi spajaju s hladnim, minimalističkim intervencijama saksofona, sirovim i intrigantnim gitarama te elegantnim paternima klavijatura.

Do sada imaju debut album Death & Decay iz 2012. godine te drugi studijski album Death Hawks iz 2013. godine, a njihovi su nastupi uživo fantastično, psihodelično i in-your-face iskustvo, zbog čega i sam bend ima status jednog od trenutno najvrućih imena na suvremenoj globalnoj kraut i psychedelic rock sceni.

Ulaznice u predprodaji po 45 kuna, na dan koncerta po 60 kuna. Kupiti možete u sustavu Entrio te na svim službenim predprodajnim lokacijama!

Komentari