Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Glazba

Najava: Detour predstavlja novi album u Tvornici kulture

04.11.2014. Hrvoje Korbar
Foto: facebook.com/Detour

Foto: facebook.com/Detour

Nakon niza uspješnih singlova na domaćim radio postajama, Detour sprema i veliku koncertnu promociju albuma A što ak’ ja…” u petak, 7. studenog u velikom pogonu Tvornice kulture. Bit će to njihov nastup u najvećem koncertnom prostoru do sad, a za tu priliku najavili su dobar omjer pjesama s novog albuma i onih s prethodna dva.

Detour je odlučio izdati album upravo na datum svog koncerta u Tvornici u nakladi Aquarius Recordsa, a na svom do sad najvećem koncertu Detour će nastupiti u u proširenoj postavi, s brass sekcijom, koju čine Jakša Kriletić – Jordes na saxofonu te Andrej Jakuš na trubi. Za nezaboravni vizualni identitet čitavog nastupa zadužen je  VJ Tomislav Brđanović. 

Electro-acoustic pop skupina Detour predvođena je Nenadom Borgudanom, a uz prepoznatljiv baršunasti vokal Maje Posavec, skupinu čine još i Dominik Žagmešter (klavijature), Alen Križaj (bas gitara) i Edi Grubišić (bubanj). Kroz osam godina na sceni i deset uspješnih singlova, Detour su podjednako voljeli i kritičari i publika, a u posljednje dvije godine počeli su i svoj proboj na mainstream scenu, te se čak 5 pjesama s novog albuma već vrtilo na domaćim radijskim postajama, a neke od njih našle su se i u samom vrhu radijskih top lista poput singla Daleko. 

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 60 kuna, dok će na dan koncerta biti 80 kuna. Možete ih pronaći u sustavu Entrio te u Tvornici kulture i Aquarius music shopovima.

(Visited 134 times, 1 visits today)

Komentari