Istaknuto
11.10.2017.

Boris Svrtan, ravnatelj kazališta Gavella, otkrio nam je planove za izgradnju nove kazališne dvorane u koju će se smjestiti novopokrenuta Scena 121, a prokomentirali smo i ovogodišnje Gavelline večeri, novu Gavellinu sezonu te sve veći broj mladih glumaca i redatelja koji surađuju s Gavellom.

08.10.2017.

Zadnja tri mjeseca 2017. godine očekuje nas veliki broj raznolikih glazbenih sadržaja, od premijernog koncerta kultnog islandskog sastava Sigur Ros u Domu sportova do novih sezona popularnih programa kao što su MIMO, ZEZ, Good Vibrations, Začarana Močvara i drugi.

Glazba

Najava: Detour predstavlja novi album u Tvornici kulture

04.11.2014. Hrvoje Korbar
Foto: facebook.com/Detour

Foto: facebook.com/Detour

Nakon niza uspješnih singlova na domaćim radio postajama, Detour sprema i veliku koncertnu promociju albuma A što ak’ ja…” u petak, 7. studenog u velikom pogonu Tvornice kulture. Bit će to njihov nastup u najvećem koncertnom prostoru do sad, a za tu priliku najavili su dobar omjer pjesama s novog albuma i onih s prethodna dva.

Detour je odlučio izdati album upravo na datum svog koncerta u Tvornici u nakladi Aquarius Recordsa, a na svom do sad najvećem koncertu Detour će nastupiti u u proširenoj postavi, s brass sekcijom, koju čine Jakša Kriletić – Jordes na saxofonu te Andrej Jakuš na trubi. Za nezaboravni vizualni identitet čitavog nastupa zadužen je  VJ Tomislav Brđanović. 

Electro-acoustic pop skupina Detour predvođena je Nenadom Borgudanom, a uz prepoznatljiv baršunasti vokal Maje Posavec, skupinu čine još i Dominik Žagmešter (klavijature), Alen Križaj (bas gitara) i Edi Grubišić (bubanj). Kroz osam godina na sceni i deset uspješnih singlova, Detour su podjednako voljeli i kritičari i publika, a u posljednje dvije godine počeli su i svoj proboj na mainstream scenu, te se čak 5 pjesama s novog albuma već vrtilo na domaćim radijskim postajama, a neke od njih našle su se i u samom vrhu radijskih top lista poput singla Daleko. 

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 60 kuna, dok će na dan koncerta biti 80 kuna. Možete ih pronaći u sustavu Entrio te u Tvornici kulture i Aquarius music shopovima.

Komentari