Istaknuto
07.01.2019.

Vrijeme čitanja: 4 minute Zašto je važno biti član jedne ili više sekcija KSET-a detaljnije možete pročitati u knjizi, a mi smo za vas pripremili 9 zanimljivosti koje se kriju na stranicama punim bisera i zanimljivosti te brojnim fotografijama koje nas tjeraju da poželimo da smo živjeli u vrijeme naših roditelja, ali i da sami stvaramo svoje uspomene u KSET-u.

03.01.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Za početak 2019. godine prisjetit ćemo se domaćih albuma koji su po mišljenju glazbene redakcije obilježili godinu iza nas.

Glazba

Najava: DJ Shadow i Cut Chemist vrte ploče Afrike Bambaate u Tvornici

06.02.2015. Ziher.hrVrijeme čitanja: 2 minute
Foto: facebook.com/djshadow

Foto: facebook.com/djshadow

Velika svjetska “Renegades Of Rhythm” turneja DJ Shadowa i Cut Chemista prešla je Atlantik i započela svoj europski dio u sklopu kojeg će svratiti do zagrebačke Tvornice kulture u ponedjeljak 9. veljače.

Teško da se mogla odabrati bolja prilika za premijerni dolazak dvojice kultnih DJ-a u Hrvatsku od turneje kojom se slavi rad i nasljeđe velikog Afrike Bambaate.DJ Shadow i Cut Chemist su profesori. Kolekcija ploča legendarnog producenta/DJ-a Afrike Bambaate je udžbenik. Bolje vam je da ne markirati jer ćete propustiti važnu lekciju iz hip hop povijesti” – tim riječima je Las Vegas Weekly najavio ovaj jedinstveni nastup i nije puno pogriješio.

Josh Davis i Lucas MacFadden sa sobom donose muzejske primjerke, vinile s kojih je Bambaataa vrtio po newyorškim klubovima 70-ih i 80-ih, prve printeve, originale koji su udarili temelje uličnoj revoluciji i koji su naposlijetku završili u arhivi Sveučilišta Cornell. U rukama dvojice vrhunskih DJ-a, na šest gramofona, ti ključni momenti glazbene povijesti postaju dvosatni rollercoaster old school beatova i frenetičnih scratcheva koji bez problema iz electra Looking For That Perfect Beat skaču na Renegades Of Funk i Planet Rock.

Europski dio turneje “Renegades Of Rhythm” započeo je u Velikoj Britaniji, a nakon Austrije i Mađarske 9. veljače stiže u Zagreb na jedini nastup u našoj regiji. Poslije Tvornice kulture posjetit će Češku, Finsku, Estoniju, Litvu, Italiju, Nizozemsku, Belgiju, Luksemburg te završiti u Francuskoj 22. veljače.

Vrata Tvornice kulture otvorit će se u 20:30. Nastup Phat Phillieja i DJ Cesara započinje u 21:00, a DJ Shadow i Cut Chemist za gramofone staju malo poslije 22 sata. Ovaj koncert dio je proslave “punoljetnosti” zagrebačkog Radija Student. Ulaznice u pretprodaji iznose 90 kn, a na dan koncerta 110 kn.

(Visited 96 times, 1 visits today)

Komentari