Istaknuto
21.09.2018.

Uoči početka nove kazališne sezone u Satiričkom kazalištu Kerempuh, razgovarali smo s redateljem Bobom Jelčićem o jednoj od najboljih prošlosezonskih predstava, njegovom autorskom projektu "Govori glasnije!".

16.09.2018.

Novi ravnatelj zagrebačke Opere prvi je stranac na tom mjestu od samostalnosti Hrvatske. Otkrio nam je na što će staviti naglasak u svom četverogodišnjem mandatu, ali i za koji nogometni klub navija te što mu je skriveni talent.

Glazba

Najava: DJ Shadow i Cut Chemist vrte ploče Afrike Bambaate u Tvornici

06.02.2015. Ziher.hr
Foto: facebook.com/djshadow

Foto: facebook.com/djshadow

Velika svjetska “Renegades Of Rhythm” turneja DJ Shadowa i Cut Chemista prešla je Atlantik i započela svoj europski dio u sklopu kojeg će svratiti do zagrebačke Tvornice kulture u ponedjeljak 9. veljače.

Teško da se mogla odabrati bolja prilika za premijerni dolazak dvojice kultnih DJ-a u Hrvatsku od turneje kojom se slavi rad i nasljeđe velikog Afrike Bambaate.DJ Shadow i Cut Chemist su profesori. Kolekcija ploča legendarnog producenta/DJ-a Afrike Bambaate je udžbenik. Bolje vam je da ne markirati jer ćete propustiti važnu lekciju iz hip hop povijesti” – tim riječima je Las Vegas Weekly najavio ovaj jedinstveni nastup i nije puno pogriješio.

Josh Davis i Lucas MacFadden sa sobom donose muzejske primjerke, vinile s kojih je Bambaataa vrtio po newyorškim klubovima 70-ih i 80-ih, prve printeve, originale koji su udarili temelje uličnoj revoluciji i koji su naposlijetku završili u arhivi Sveučilišta Cornell. U rukama dvojice vrhunskih DJ-a, na šest gramofona, ti ključni momenti glazbene povijesti postaju dvosatni rollercoaster old school beatova i frenetičnih scratcheva koji bez problema iz electra Looking For That Perfect Beat skaču na Renegades Of Funk i Planet Rock.

Europski dio turneje “Renegades Of Rhythm” započeo je u Velikoj Britaniji, a nakon Austrije i Mađarske 9. veljače stiže u Zagreb na jedini nastup u našoj regiji. Poslije Tvornice kulture posjetit će Češku, Finsku, Estoniju, Litvu, Italiju, Nizozemsku, Belgiju, Luksemburg te završiti u Francuskoj 22. veljače.

Vrata Tvornice kulture otvorit će se u 20:30. Nastup Phat Phillieja i DJ Cesara započinje u 21:00, a DJ Shadow i Cut Chemist za gramofone staju malo poslije 22 sata. Ovaj koncert dio je proslave “punoljetnosti” zagrebačkog Radija Student. Ulaznice u pretprodaji iznose 90 kn, a na dan koncerta 110 kn.

(Visited 87 times, 1 visits today)

Komentari