Istaknuto
17.04.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Nadam se da i u ovom izdanju za mjesec veljaču ima za svakog ponešto. Melodičnog black metala mi je previše za barem par mjeseci.

17.04.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta Nova glazba ima sedam domaćih singlova koji se natječu ovog tjedna za vaše glasove, a tu je i pet stranih preporuka za slušanje.

Glazba

Najava: Dvadeset godina Six Packa u Tvornici kulture

08.01.2015. Antonija PavlićVrijeme čitanja: 2 minute
Foto: facebook.com/pages/SIX-PACK

Foto: facebook.com/pages/SIX-PACK

Kultni srpski punk rock sastav Six Pack obilježit će početkom siječnja dvadeset godina uspješne glazbene karijere nastupom u zagrebačkoj Tvornici kulture, a ljubitelji energičnijeg zvuka imat će priliku uživo poslušati i domaće bendove Pičke vrište, Saučešće i Fast Response.

Six Pack službeno je nastao u vihoru rata 1994. godine, kada je nekoliko glazbenika iz različitih bendova osnovalo sastav koji će se vrlo brzo profilirati u jedan od najboljih i najutjecajnijih punk rock bendova na ovim prostorima, ujedno i predvodnika underground karavane koja je izašla iz okvira srpske glazbene scene i počela nastupati gdje god je mogla – dokazuju to mini turneje po Grčkoj 1995. i Nizozemskoj 1998. godine.

Diskografski opus započinju albumom Pretnja ili molitva 1995, iduće godine slijedi ga izuzetno uspješan i hvaljen Fabrička greška, a 2000. godine izlazi beskompromisni Minut ćutanja. Četiri godine kasnije svjetlo dana ugledao je Musique, album kojim su postigli rekordnu prodaju i stekli ‘milijun novih obožavatelja’, a službeni podaci otkrivaju kako se – u to doba – prodavao jednako kao i Čarolija Zdravka Čolića, koji je iste godine otpočeo turneju po svim većim jugoslavenskim (i nekim europskim) gradovima te izdao ‘best of’ kompilaciju svojih najvećih hitova.

Ogroman uspjeh posljednjeg albuma, koji je i danas jedan od najprodavanijih rock albuma u Srbiji, slijedio je nešto manje uspješan Discover (2007), dok je aktualno izdanje Epicentar (2011) – ponuđeno za besplatan download na službenim stranicama benda. Povodom obilježavanja 20 godina karijere, u planu je i posebno ‘Best of’ izdanje, koje bi trebalo biti objavljeno tijekom ove godine. Frontmen banda Miki Radojević nedavno je i samostalno izdao zbirku pjesama Olovke izlomljenog srca koja sadrži 50 pomno izabranih pjesama i predstavlja dosadašnji presjek njegova stvaralaštva.

Prepoznatljiv zvuk i energične svirke u kombinaciji s melodičnim izražavanjem i inteligentnim tekstovima katapultirali su Six Pack u vrh regionalne glazbene produkcije, a hrvatski će obožavatelji navedeno moći provjeriti 24. siječnja u Tvornici kulture.

Ulaznice će se u pretprodaji moći nabaviti po 40 kuna, dok će na dan koncerta biti 50 kuna. Službena su prodajna mjesta Tvornica kulture (Ljudevita Posavskog 1), Aquarius CD shop (Varšavska 13), Dirty Old Shop (Tratinska 18) i prodajna mjesta Entria, kao i službena web stranica www.entrio.hr.

(Visited 109 times, 1 visits today)

Komentari