Istaknuto
08.08.2017.

Pozadina mog romana, nazovimo ga tako, ili bolje – motiv zašto sam ga krenuo pisati jest hommage mojoj babi i dedi, zakletim antifašistima, ljudima koji su bili u logorima, austrijskim, mađarskim i ustaškim, ljudima koji su cijeli život krvavo radili za male nadnice, ljudima koji su odbili penziju jer su vidjeli da i komunisti kradu.

03.08.2017.

Nedavno je završeno drugo izdanje festivala Re:Think Sisak. Zidove grada oslikalo je nekoliko stranih street art umjetnika, a veličanstvene murale Sisku je ostavilo i nekoliko hrvatskih umjetnika. Cilj je festivala probuditi grad i promijeniti lošu sliku Siska koja je stvorena u medijima.

Glazba

Najava – Fear of Men: U nedjelju u Zagrebu, dan poslije u Rijeci

09.10.2014. Ziher.hr
Foto: https://www.facebook.com/fearofmen

Foto: https://www.facebook.com/fearofmen

Britanski dream pop bend Fear of Men 12. listopada dolazi u zagrebački klub Močvaru, a dan poslije će nastupati i u riječkom klubu Život. Glazba koju ovaj bend izvodi je negdje na pola puta između shoegazea 90-ih i suvremenog dream popa, a na ovoj turneji predstavljaju album „Loom“.

Daniel Favley i Jessica Weiss, članovi ovog benda, upoznali su se 2011. godine na njenoj izložbi, kada je Favleya zaintrigirala ambijentalna glazba njenih eksperimentalnih filmova. Dvoje studenata umjetnosti je, nakon spoznaje o zajedničkom glazbenom ukusu, odlučilo osnovati bend i nazvati ga Fear Of Men, što je, kada se u obzir uzmu teme otuđenja, usamljenosti i anksioznosti kojima se bave u svojim pjesmama, moglo biti jedino pravo ime za bend. Bendu se pridružuje i Micheal Miles na klavijaturi i bubnjevima, a uživo ih prati i Becky Wilkie na bass gitari i vokalima. Ubrzo su ih zamijetili ljudi iz Kanine Recordsa (Grizzly Bear, Chairlift, Braids…) i odlučili im izdati kompilaciju tih ranih pjesama pod nazivom “Early Fragments”, koju je britanski magazin NME kasnije svrstao na popis 15 najboljih EP-ova godine.

Ulaznice za zagrebački koncert u pretprodaji su po 45 kuna, na dan koncerta koštat će 60 kuna, a mogu se kupiti u sustavu Entrio te na svim službenim pretprodajnim lokacijama: Dirty Old Shopu, Aquariusu, Dallas Music shopu i Rockmarku. Za riječki koncert cijena ulaznice je 40 kn u pretprodaji, a na dan koncerta 60 kn te se može kupiti u riječkoj poslovnici Dallas Music Shopa i u samom klubu Život.

Komentari