Istaknuto
08.08.2017.

Pozadina mog romana, nazovimo ga tako, ili bolje – motiv zašto sam ga krenuo pisati jest hommage mojoj babi i dedi, zakletim antifašistima, ljudima koji su bili u logorima, austrijskim, mađarskim i ustaškim, ljudima koji su cijeli život krvavo radili za male nadnice, ljudima koji su odbili penziju jer su vidjeli da i komunisti kradu.

03.08.2017.

Nedavno je završeno drugo izdanje festivala Re:Think Sisak. Zidove grada oslikalo je nekoliko stranih street art umjetnika, a veličanstvene murale Sisku je ostavilo i nekoliko hrvatskih umjetnika. Cilj je festivala probuditi grad i promijeniti lošu sliku Siska koja je stvorena u medijima.

Glazba

Najava: Future Islands nakon 4 godine ponovo pred zagrebačkom publikom

05.10.2014. Danijel Matijević
facebook.com/pages/Future-Islands

facebook.com/pages/Future-Islands

Nakon odličnog i posebno zanimljivog koncerta 2010. godine u KSET-u, Future Islands se vraćaju u Zagreb 11. listopada kad će nastupiti u klubu Močvara.

Ovaj bend, koji čine Samuel T. Herring (vokal), J. Gerrit Welmers (klavijature) i William Cashion (bas gitara) upoznao se dok su studirali umjetnost na Sveučilištu East Carolina u Greenville-u. Zajedno djeluju od 2006. godine, a prvijenac Wave Like Home im izlazi dvije godine kasnije.
Krajem 2007. i početkom 2008. godine, bend se preselio u Baltimore, gdje, u povijesnom susjedstvu Marble Hill snimaju svoj drugi album, In Evening Air. 

U 2009. bend je potpisao za nezavisnu diskografsku kuću Thrill Jockey. Nakon godinu dana provedenih na turneji, snimili su svoj ​​treći album On The Water koji je objavljen u jesen 2011. godine.

Ove godine bend je najavio da je potpisao za diskografsku kuću 4AD, koja je u ožujku izdala njihov novi album, Singles.  Ostvarili su i svoj televizijski debi na  Late Show-u Davida Lettermana, gdje su izveli singl  Seasons (Waiting On You).

Uz svoju jednostavnu, iskrenu synthpop glazbu, koja nas pomalo vraća u osamdesete, 11. listopada će nas zabavljati u Močvari.  Ulaznice po cijeni od 80 kn još stignete kupiti u Dirty Old Shopu i Rockmark knjižari, dok će cijena ulaznica na samom ulazu iznosit 100 kuna.

Komentari