Istaknuto
19.07.2018.

Tri autorska projekta, jedna opera, jedan mjuzikl, praizvedba jednog suvremenog hrvatskog teksta i uprizorenje jednog klasičnog naslova - to su najbolje predstave u sezoni 2017./18. koje se izdvajaju po svojoj kvaliteti, originalnosti, izvrsnoj režiji i glumačkim ostvarenjima.

18.07.2018.

Prošle godine počeli smo praksu filmova i albuma starih deset godina, tako i ove nastavljamo s filmskim naslovima, ovaj put iz 2008. godine.

Glazba

Najava: Future Islands nakon 4 godine ponovo pred zagrebačkom publikom

05.10.2014. Danijel Matijević
facebook.com/pages/Future-Islands

facebook.com/pages/Future-Islands

Nakon odličnog i posebno zanimljivog koncerta 2010. godine u KSET-u, Future Islands se vraćaju u Zagreb 11. listopada kad će nastupiti u klubu Močvara.

Ovaj bend, koji čine Samuel T. Herring (vokal), J. Gerrit Welmers (klavijature) i William Cashion (bas gitara) upoznao se dok su studirali umjetnost na Sveučilištu East Carolina u Greenville-u. Zajedno djeluju od 2006. godine, a prvijenac Wave Like Home im izlazi dvije godine kasnije.
Krajem 2007. i početkom 2008. godine, bend se preselio u Baltimore, gdje, u povijesnom susjedstvu Marble Hill snimaju svoj drugi album, In Evening Air. 

U 2009. bend je potpisao za nezavisnu diskografsku kuću Thrill Jockey. Nakon godinu dana provedenih na turneji, snimili su svoj ​​treći album On The Water koji je objavljen u jesen 2011. godine.

Ove godine bend je najavio da je potpisao za diskografsku kuću 4AD, koja je u ožujku izdala njihov novi album, Singles.  Ostvarili su i svoj televizijski debi na  Late Show-u Davida Lettermana, gdje su izveli singl  Seasons (Waiting On You).

Uz svoju jednostavnu, iskrenu synthpop glazbu, koja nas pomalo vraća u osamdesete, 11. listopada će nas zabavljati u Močvari.  Ulaznice po cijeni od 80 kn još stignete kupiti u Dirty Old Shopu i Rockmark knjižari, dok će cijena ulaznica na samom ulazu iznosit 100 kuna.

(Visited 83 times, 1 visits today)

Komentari