Istaknuto
07.01.2019.

Vrijeme čitanja: 4 minute Zašto je važno biti član jedne ili više sekcija KSET-a detaljnije možete pročitati u knjizi, a mi smo za vas pripremili 9 zanimljivosti koje se kriju na stranicama punim bisera i zanimljivosti te brojnim fotografijama koje nas tjeraju da poželimo da smo živjeli u vrijeme naših roditelja, ali i da sami stvaramo svoje uspomene u KSET-u.

03.01.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Za početak 2019. godine prisjetit ćemo se domaćih albuma koji su po mišljenju glazbene redakcije obilježili godinu iza nas.

Glazba

Najava: Gabriela Cilmi u Tvornici Kulture

28.05.2014. Ziher.hrVrijeme čitanja: 2 minute
Foto: press

Foto: press

Gabriella Cilmi, vlasnica globalnog megahita Sweet About Me, nastupit će u Tvornici kulture u petak, 6. lipnja. Mlada Australka s londonskom adresom impresionirala je svijet nastupnim singlom Sweet About Me  jednim od najvećih hitova 2008. godine. Više od 25 milijuna pregleda na YouTubeu lansirali su Gabriellinu karijeru na globalnu scenu, mada joj zbog nedostatka discipline nisu predviđali uspjeh. Nije to bilo ništa čudno s obzirom na Gabrielline godine (u vrijeme Sweet About Me imala je samo 17 godina) i uzore poput Amy Winehouse, međutim album “Lessons To Be Learned” donio joj je svjetsku slavu i turneje s Jamesom Bluntom i Nouvelle Vague, nastupe uz R.E.M. i Kaiser Cheifse, pa čak i svirku na glavnoj pozornici Glastonburyja.

Drugi album, “Ten”, objavljen 2010. godine donio je ponešto promjenjen zvuk 19-godišnje Gabielle. Singlovi On A Mission i Hearts Don’s Lie predstavili su je u rasplesanom disco/funk izdanju drugačijem od rock i soul uzora koje je isticala na početku karijere. “Ten” je zabilježio zapažen uspjeh u Velikoj Britaniji i Australiji, ali već krajem 2010. publika je imala prilike čuti prve demo uratke novih pjesama i smjera kojem se mlada glazbenica okrenula. Raskrstivši sa starim menadžmentom i labelom je provela mjesece i mjesece na turnejama istraživajući glazbu poput trip hopa/bristolskog zvuka i starih soul izvođača, prvenstveno Otisa Reddinga I Bessie Smith.

Prve pjesme koja su joj pokazale da je na pravom putu bile su Vicious Love i Sweeter In History koje su, sa singlom Symmetry činile osnovu albuma The Sting objavljenog 2013. godine. Sada crnokosa, 22-godišnja umjetnica uspjela je ponovo pronaći dobitnu formulu i nju će podjeliti sa našom publikom u svom premijernom zagrebačkom nastupu u Tvornici kulture 6. lipnja.

Ulaznice
Prvih 100 ulaznica po 100 kn u prodaji se nalazi od srijede, 2. travnja. Nakon što se taj kontigent proda cijena ulaznice se podiže na 130 kn. Na dan koncerta za ulaznicu će trebati izdvojiti 150 kn.

Službena prodajna mjesta:
Tvornica kulture
www.entrio.hr
www.eventim.hr

(Visited 58 times, 1 visits today)

Komentari