Istaknuto
14.11.2018.

Ponovno smo izdvojili najzanimljivije aktualne singlove ovog tjedna, a sve ostalo je na vama. Vi odlučujete koji novitet zaslužuje biti na vrhu.

13.11.2018.

Kako bi vam još malo olakšali (i odluku i novčanike!) probrali smo naslove koje biste svakako trebali potražiti na ovogodišnjem Interliberu.

Glazba

Najava – Hatebreed: U Tvornicu dovode Napalm Death

13.02.2014. Ziher.hr
facebook.com

facebook.com

U subotu 22. veljače će u zagrebačkoj Tvornici Kulture nastupiti američke hardcore legende Hatebreed u sklopu svoje turneje “The Divinity Of Purpose Fall Tour”. Hatebreed sa sobom kao specijalne goste dovode još jedne legende, britanski grind core band Napalm Death.

Hatebreed su američki band iz Connecticuta, osnovani 1994. godine i posebni su po svojoj kombinaciji crossover thrash metala i tadašnjeg hard core punka te su jedni od začetnika metal hardcore scene, tj metalcorea, iako on danas zvući puno drugačije od inicijanle hatebreedove verzije. 1997. objavljuju album “Satisfaction is the Death of Desire” koji je napravio pravu malu revoluciju na metal sceni uzdižući ih među najveće bendove hardcore scene.

Zatim Hatebreed kreću na turneje sa bendovima poput Slayer, Deaftones, Napalm Death, a što je rezultiralo uzajamnim utjecajima i ponešto komercijalnijem zvuku Hatebreeda na iduća dva albuma; “Perseverance” iz 2002, a posebno na “The Rise of Brutality” iz 2003. nakon čega Hatebreed postaju još popularniji i kreću na zajedničku turneju sa Slayerom, Slipknotom i Mastodonom.

Slijedi Grammy nominacija za najbolji metal live band i pjesmu “Live for This” sa albuma “The Rise of Brutality”, a Hatebreed počinju glasit za jedan od najboljih metal bendova uživo. Na novoj turneji, sa kojom dolaze u Zagreb, predstavljaju svoj novi album” The Divinity of Purpuse” (Nuclear Blast). 

facebook.com

facebook.com

Kao posebni gosti turneje sa Hatebreedom dolaze grindcore legende Napalm Death s karijerom koja je duža od 30 godina i koja ih je početkom osamdesetih od teškog underground crust punk benda uzdigla do jednog od najbitnijih grindcore i death metal bendova današnjice. Napalm Death su jedni od onih bendova pred kojima sve staje, a njihova sirova energija doslovno ruši sve pred sobom. Na ovoj turneji predstavljaju svoj posljednji album “Utilitarian” (Century Media).

Kao local support će nastupiti zagrebački metal bend Inciter koji promovira svoj novi, treći album “From Within”. Na njihovom live DVD “Incite This Live” se jasno vidi energija koju bend stvara. Pozornicu su do sada dijelili s nekim od najvećih imena metal scene, kao što su Lamb Of God, Anthrax, Iced Earth i Saxon.

Koncert će se održati u zagrebačkoj Tvornici kulture u subotu 22. veljače s početkom u 20 sati. Cijena ulaznice iznosi 160 kn u pretprodaji te 190 kn na ulazu dvorane na dan koncerta. Ulaznice se mogu kupiti u Dirty Old Shop – Tratinska 18, Kloto – Masarykova 14, Dancing Bear – Gundulićeva 7, Dallas Music Shop -Tkalčićeva 7, Octopus Piercing Studio – Gundulićeva 37, Dallas Music Shopovi – Rijeka – Splitska 2A, Zadar – Široka ulica 2, Šibenik – Kralja Tomislava 4, Split – Narodni Trg 14, Eventim sistem, www.eventim.hr.

(Visited 93 times, 1 visits today)

Komentari