Istaknuto
21.09.2018.

Uoči početka nove kazališne sezone u Satiričkom kazalištu Kerempuh, razgovarali smo s redateljem Bobom Jelčićem o jednoj od najboljih prošlosezonskih predstava, njegovom autorskom projektu "Govori glasnije!".

16.09.2018.

Novi ravnatelj zagrebačke Opere prvi je stranac na tom mjestu od samostalnosti Hrvatske. Otkrio nam je na što će staviti naglasak u svom četverogodišnjem mandatu, ali i za koji nogometni klub navija te što mu je skriveni talent.

Glazba

Najava – High5: Najveći samostalni koncert u Tvornici Kulture perspektivnih rap dečkiju

18.02.2015. Ziher.hr
Foto: facebook.com/visokihpet

Foto: facebook.com/visokihpet

Mladi rap dečki High5 nastupit će u Velikom pogonu zagrebačke Tvornice kulture u petak, 10. travnja  na njihovom najvećem i prvom solo koncertu na kojem će i promovirati dugoočekivani debut album.

High5, mladi trap gospodari Zagreba, su dosta svježe ime na sceni. Proboj je počeo prije godinu dana kada su nastupili upravo u Tvornici kulture kao predgrupa Prti Bee Geeu, a sada se vraćaju u ovoj prostor koji je označio njihov put prema samom vrhu hrvatskog rapa.

Samo je godina dana bila potrebna da High5 postanu jedan od najboljih novih rap izvođača u Hrvatskoj, ali i regiji. U prilog tome govore njihovi nastupi, bili su glavni izvođači na brucošijadi Fakulteta političkih znanosti tj. festivalu “Graffiti na gradele”, zatim su rasprodavali klubove u Osijeku, Ljubljani i Rijeci, što je rijetkost za bend koji ima samo EP iza sebe. Na posljednjem nastupu, ponovo uz Prti Bee Gee u Velikom pogonu Tvornice kulture, High5 su pokazali da su spremni za velike prostore i samostalne koncerte.

Ako svi njihovi nastupi nisu dovoljna potvrda, onda je to svakako ovogodišnja dodjela nagrada u sklopu Hip Hop Unity portala kada su osvojili nagrade za najbolji live act, te grupu i album godine, a njihov Žugi je dobio nagradu za MC-a godine.

Od EP-a „Triestri“, preko singlova “Ponekad repamo”, “Doobie” ili pak “Cheez”, High5 su izbacili još jedan hit “Sinusi”. High5 sa svojim radom već izazova strahopoštovanje, a trap gospodari Zagreba su odlučili izbaciti i prvi album na kojem upravo rade i trebao bi ugledati svjetlo dana ususret njihovom velikom zagrebačkom koncertu.

Ulaznice u pretprodaji iznose 25 kn, dok će na dan koncerta za ulaznicu trebati izdvojiti 35 kn. Službena prodajna mjesta su Tvornica kulture, Aquarius CD shop, Dirty Old Shop i sva prodajna mjesta sustava Entrio.hr te sama stranica www.entrio.hr. Organizator High5 koncerta je YEM.

(Visited 264 times, 1 visits today)

Komentari