Istaknuto
19.10.2017.

Večeras se u Francuskom paviljonu otvara izložba međunarodno priznate multimedijalne umjetnice OKO, povodom čega smo ukratko popričali s autoricom.

11.10.2017.

Boris Svrtan, ravnatelj kazališta Gavella, otkrio nam je planove za izgradnju nove kazališne dvorane u koju će se smjestiti novopokrenuta Scena 121, a prokomentirali smo i ovogodišnje Gavelline večeri, novu Gavellinu sezonu te sve veći broj mladih glumaca i redatelja koji surađuju s Gavellom.

Knjige

Najava: Intervjui s piscima grupe Pisci i književnost od sutra na Ziheru

01.11.2014. Ziher.hr
Foto: facebook.com/ Pisci i književnost

Foto: facebook.com/ Pisci i književnost

Prije tri godine Facebook populaciji pridružila se još jedna grupa. Pisci i književnost mjesto je za druženje, dijeljenje iskustava, raspravljanje o pročitanim knjigama, poeziji pa čak i sklapanje prijateljstava. Za njene članove, to je drugi dom, njihov kutak gdje dijele zajedničke interese.

Osim toga, grupa Pisci i književnost okuplja članove koji vole pisati te vole kada netko to i pročita. Jedni druge savjetuju kako pisati, gdje griješe te su podrška jedni drugima. Međusobno idu na promocije knjiga, a unutar grupe organiziraju natječaje za kratku priču, poeziju, fotografiju s motivom knjige i drugo.
Osnivač i voditelj te administrator grupe je pisac Kruno Šafranić. Tu su još i Vlasta Šafranić, administratorica grupe, Lidija Harak, tajnica grupe, zamjenica Mateja Barić te novinarka grupe Petra Kranjec.

Nedavno je grupa Pisci i književnost počela raditi intervjue s piscima – članovima grupe koji su objavili barem jednu knjigu. S obzirom na to da Ziher podržava nove (neafirmirane) i mlade snage hrvtske književnosti, osim na njihovoj službenoj Facebook stranici, svake druge nedjelje te intervjue moći ćete pročitati i na Ziheru. Prvi intervju s književnikom Kristianom Novakom, koji je ovaj tjedan za svoj roman Črna mati zemla osvojio nagradu T-portala donosimo već sutra.

Komentari