Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Knjige

Najava: Intervjui s piscima grupe Pisci i književnost od sutra na Ziheru

01.11.2014. Ziher.hr
Foto: facebook.com/ Pisci i književnost

Foto: facebook.com/ Pisci i književnost

Prije tri godine Facebook populaciji pridružila se još jedna grupa. Pisci i književnost mjesto je za druženje, dijeljenje iskustava, raspravljanje o pročitanim knjigama, poeziji pa čak i sklapanje prijateljstava. Za njene članove, to je drugi dom, njihov kutak gdje dijele zajedničke interese.

Osim toga, grupa Pisci i književnost okuplja članove koji vole pisati te vole kada netko to i pročita. Jedni druge savjetuju kako pisati, gdje griješe te su podrška jedni drugima. Međusobno idu na promocije knjiga, a unutar grupe organiziraju natječaje za kratku priču, poeziju, fotografiju s motivom knjige i drugo.
Osnivač i voditelj te administrator grupe je pisac Kruno Šafranić. Tu su još i Vlasta Šafranić, administratorica grupe, Lidija Harak, tajnica grupe, zamjenica Mateja Barić te novinarka grupe Petra Kranjec.

Nedavno je grupa Pisci i književnost počela raditi intervjue s piscima – članovima grupe koji su objavili barem jednu knjigu. S obzirom na to da Ziher podržava nove (neafirmirane) i mlade snage hrvtske književnosti, osim na njihovoj službenoj Facebook stranici, svake druge nedjelje te intervjue moći ćete pročitati i na Ziheru. Prvi intervju s književnikom Kristianom Novakom, koji je ovaj tjedan za svoj roman Črna mati zemla osvojio nagradu T-portala donosimo već sutra.

(Visited 268 times, 1 visits today)

Komentari