Istaknuto
19.07.2018.

Tri autorska projekta, jedna opera, jedan mjuzikl, praizvedba jednog suvremenog hrvatskog teksta i uprizorenje jednog klasičnog naslova - to su najbolje predstave u sezoni 2017./18. koje se izdvajaju po svojoj kvaliteti, originalnosti, izvrsnoj režiji i glumačkim ostvarenjima.

18.07.2018.

Prošle godine počeli smo praksu filmova i albuma starih deset godina, tako i ove nastavljamo s filmskim naslovima, ovaj put iz 2008. godine.

Glazba

Najava: Jazz sastav Capisconne Electro Unity zasvirat će u Saxu!

21.01.2013. Ziher.hr
Foto: Facebook.com

Foto: Facebook.com

Ukoliko ste se u moru punk i metal bendova zaželjeli kvalitetnog jazza, dopustite da vam predstavimo Capisconne Electro Unity space-jazz sastav iz Zagreba. Bend će zasvirati u zagrebačkom klubu Sax u 23. veljače u 21 sat.

Ovi glazbenici iza sebe imaju  EP ”Activity” za meksički netlabel ”Breathe Compilation” koji je njemački promotor net glazbe Rowolo.de uvrstio među pet najboljih Creative Commons albuma za 2009. godinu. Digitalni album ”Razor” objavljuju 2010, a kompilaciju EP 1 2011. godine. Prošle godine Capisconne Electro Unity ostvario je suradnju s etno sustavom iz Rumunjske ”Anton Pann Band”, a kao rezultat te suradnje nastao je zajednički CD ”Emerging Landscapes” u izdanju udruge ”Nomad” i u suradnji s kulturnim centrom (ICR). Na kompilaciji londonskog labela Dubmission uspjele su se naći tri skladbe space-jazz sastava, a njihova marljivost još uvijek ne staje pa tako trenutno rade na novom albumu koji bi trebao izaći za izdavačku kuću Dancing Bear. Uz sve to neki članovi benda djelovali su ili još uvijek djeluju u drugim glazbenim sastavima. Capisconne EU čine: Ivan Kapec – gitara, samples (Ivan Kapec Trio, TrianguliZona, Mirokado Orchestra), Hrvoje Petek – bas gitara, (Inti Raimi), Hrvoje Galler – klavijature (Jasna Bilušić Bend, Soul Fingers), Miha Vlah – bubnjevi (Tomislav Goluban bend, Dudo Vorih blues band)

Sve u svemu, jedan od rijetkih glazbenih sastava koji se uspio probiti i na strano tržište, nije li to dovoljan razlog da ih poslušate?

(Visited 145 times, 1 visits today)

Komentari