Istaknuto
14.06.2018.

Folklorni ansambl Ivan Goran Kovačić već 70 godina djeluje u okviru istoimenog studentskog kulturno umjetničkog društva kao jedan od najboljih i najslavnijih hrvatskih folklornih ansambala. Okruglu obljetnicu proslavili su odličnim koncertom u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

10.06.2018.

Uoči Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, a nekoliko dana nakon presude Zdravku Mamiću, pjesma "Nogomet" Pips, Chips & Videoclipsa ponovno postaje iznimno aktualan društveni komentar. Kako je Ripper 1998. u žar zbivanja smjestio u suštini antinogometnu pjesmu, to se ne susreće često.

Glazba

Najava: Johnny Foreigner u KSET-u

02.06.2013. Karla Mršan
JohnnyForeigner_Facebook.com/johnnyforeigner

JohnnyForeigner_Facebook.com/johnnyforeigner

Četveročlani indie bend iz Birminghama Johnny Foreigner dolazi u KSET. Bend je osnovan 2006. godine kad su članovi benda Alexei Berrow(vokal/gitara) i Kelly Southern(bas gitara) počeli surađivati, a ubrzo nakon toga su im se pridružili i bubnjar Junior Elvis Washington  Laidley te gitarist Lewes Heriott. Njihov zvuk se najboljem može opisati kao noise pop s neurotično-recitalnim vokalom post punk-poeta, na tragu Mark E. Smitha.

Nakon dva početna singla, Johnny Foreigner potpisuje za Best Before Records i izdaje EP Arcs Across The City.  Godinu dana kasnije, singlom ”Eyes Wide Terrified” bend najavljuje svoj debitantski album Waited Up ’til Was Light koji je oduševio kritiku i britansku publiku. Nakon što su svirali na prestižnim britanskim festivalima poput Leeds-a, Reading-a, Handmade-a, 200 Trees Festivala dolaze i u zagrebački KSET 11.6. Karte se mogu kupiti u pretprodaji od  na šanku KSET-a po cijeni od 45 kn. Po istoj cijeni će se prodavati na dan ulaznica.

(Visited 36 times, 1 visits today)

Komentari