Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Glazba

Najava: Josipa Lisac slavi ljubav u Tvornici kulture

04.12.2014. Hrvoje Korbar
Foto: facebook.com/Tvornicakulture

Foto: facebook.com/Tvornicakulture

Nakon prošlogodišnje regionalne turneje kojom je obilježila četrdeset godina od objavljivanja albuma Dnevnik jedne ljubavi, jednog od prvih konceptualno zaokruženih albuma na našim prostorima, Josipa Lisac vraća se u Tvornicu kulture nakon 11 godina, gdje će u utorak, 10. prosinca, održati tradicionalni Koncert u čast Karla Metikoša. Koncert je posvećen njenom preminulom suprugu Karlu Metikošu (poznatom i pod pseudonimom Matt Collins), koji je autor većine njenih pjesama, pa tako i kultnog albuma Dnevnik jedne ljubavi, ali i prve hrvatske rock opere Gubec beg u kojoj je u ulozi Jane Josipa Lisac osvojila i kazališne daske. Song Ave Maria postao je jedan od njenih zaštitnih znakova, ali i najpoznatijih pjesama hrvatskog glazbenog kazališta, pa je tako i izveden prilikom ulaska Hrvatske u Europsku uniju.

I nakon gotovo pola stoljeća godina na sceni, Josipa Lisac još uvijek zaslužuje titulu jedne od najzanimljivijih pojava na domaćoj glazbenoj sceni. Progresivna, otvorena novim iskustvima, Josipa se okušala u mnogim žanrovima, pa čak i u tradicijskoj glazbi raznih dijelova regije, dok nas na koncertu očekuje izbor njenih najvećih uspješnica (Dok razmišljam o nama, Na na na, Ležaj od suza, Magla, O jednoj mladosti…) u pratnji benda u sastavu Gojko Tomljanović, Josip Grah, Borna Šercar i Davor Črnigoj. Broj ulaznica je ograničen zbog prilagođavanja prostora koncertu, a kupiti ih se može na svim prodajnim mjestima Tvornice kulture po cijeni od 100 ili 130 kuna (VIP ulaznice). 

(Visited 81 times, 1 visits today)

Komentari