Istaknuto
19.07.2018.

Tri autorska projekta, jedna opera, jedan mjuzikl, praizvedba jednog suvremenog hrvatskog teksta i uprizorenje jednog klasičnog naslova - to su najbolje predstave u sezoni 2017./18. koje se izdvajaju po svojoj kvaliteti, originalnosti, izvrsnoj režiji i glumačkim ostvarenjima.

18.07.2018.

Prošle godine počeli smo praksu filmova i albuma starih deset godina, tako i ove nastavljamo s filmskim naslovima, ovaj put iz 2008. godine.

Glazba

Najava: Josipa Lisac slavi ljubav u Tvornici kulture

04.12.2014. Hrvoje Korbar
Foto: facebook.com/Tvornicakulture

Foto: facebook.com/Tvornicakulture

Nakon prošlogodišnje regionalne turneje kojom je obilježila četrdeset godina od objavljivanja albuma Dnevnik jedne ljubavi, jednog od prvih konceptualno zaokruženih albuma na našim prostorima, Josipa Lisac vraća se u Tvornicu kulture nakon 11 godina, gdje će u utorak, 10. prosinca, održati tradicionalni Koncert u čast Karla Metikoša. Koncert je posvećen njenom preminulom suprugu Karlu Metikošu (poznatom i pod pseudonimom Matt Collins), koji je autor većine njenih pjesama, pa tako i kultnog albuma Dnevnik jedne ljubavi, ali i prve hrvatske rock opere Gubec beg u kojoj je u ulozi Jane Josipa Lisac osvojila i kazališne daske. Song Ave Maria postao je jedan od njenih zaštitnih znakova, ali i najpoznatijih pjesama hrvatskog glazbenog kazališta, pa je tako i izveden prilikom ulaska Hrvatske u Europsku uniju.

I nakon gotovo pola stoljeća godina na sceni, Josipa Lisac još uvijek zaslužuje titulu jedne od najzanimljivijih pojava na domaćoj glazbenoj sceni. Progresivna, otvorena novim iskustvima, Josipa se okušala u mnogim žanrovima, pa čak i u tradicijskoj glazbi raznih dijelova regije, dok nas na koncertu očekuje izbor njenih najvećih uspješnica (Dok razmišljam o nama, Na na na, Ležaj od suza, Magla, O jednoj mladosti…) u pratnji benda u sastavu Gojko Tomljanović, Josip Grah, Borna Šercar i Davor Črnigoj. Broj ulaznica je ograničen zbog prilagođavanja prostora koncertu, a kupiti ih se može na svim prodajnim mjestima Tvornice kulture po cijeni od 100 ili 130 kuna (VIP ulaznice). 

(Visited 85 times, 1 visits today)

Komentari