Istaknuto
20.08.2017.

Dadaizam, kao umjetnički pokret, na svojim marginama skriva imena umjetnica koja zaslužuju da se svjetlo i pozornost skrene na njihov rad.

08.08.2017.

Pozadina mog romana, nazovimo ga tako, ili bolje – motiv zašto sam ga krenuo pisati jest hommage mojoj babi i dedi, zakletim antifašistima, ljudima koji su bili u logorima, austrijskim, mađarskim i ustaškim, ljudima koji su cijeli život krvavo radili za male nadnice, ljudima koji su odbili penziju jer su vidjeli da i komunisti kradu.

Film

Najava: Kino u mom kvartu – što se novo sprema u kinu pod zvijezdama

27.06.2014. Lucija Klarić
FOTO: press materijal/ searching for sugar man

FOTO: press materijal/ searching for sugar man

Prošlu je nedjelju, u društvu zvijezda, publika imala prilike uživati u Woody Allenovom filmu – Rimu, s ljubavlju. Ovoga petka, 27.lipnja organizatori projekta Kino u mom kvartu, pripremili su novu filmsku poslasticu.

Prvi i posljednji put na programu Kina u mom kvartu, naći će se jedan dokumentarni film. Riječ je o Oscaru nagrađenom filmu – Potraga za Sugar Manom iz 2012.godine, redatelja Malik Bendjelloula koji prati nevjerojatnu priču američko-meksičkog kantautora Sixta Rodrigueza. Dok je Sixto živio težak radnički život u Detroitu, u dalekoj Južnoj Africi uživao je status zvijezde. Kako se tako nešto dogodilo, možete pogledati od 21 sat na Trgu dr.Franje Tuđmana. 

Potraga za Sugar Manom bio je izbor glumice Jadranke Đokić koja je putem kratkog video clipa i sama progovorila o tome zašto biste se ovaj petak trebali zaputiti na travnate površine Trga dr.Franje Tuđmana.

Prije samog filma, publika će se ponovno imati prilike družiti s dobrim, starim profesorom Baltazarom i to čak duže nego inače budući da će biti prikazane dvije epizode crtanog serijala.

Po dobrom starom receptu: dekice u torbu, nekoga pod ruku, prvo u dućan po grickalice, a onda zavaliti se na travu te uživati u toplome svjetlu zvijezda i hladnome svjetlu filmskog platna. U slučaju mogućnosti kiše, na službenim će stranicama Centra August Cesarec na dan projekcije biti objavljena obavijest o zamjenskome terminu.

Komentari