Istaknuto
21.09.2018.

Uoči početka nove kazališne sezone u Satiričkom kazalištu Kerempuh, razgovarali smo s redateljem Bobom Jelčićem o jednoj od najboljih prošlosezonskih predstava, njegovom autorskom projektu "Govori glasnije!".

16.09.2018.

Novi ravnatelj zagrebačke Opere prvi je stranac na tom mjestu od samostalnosti Hrvatske. Otkrio nam je na što će staviti naglasak u svom četverogodišnjem mandatu, ali i za koji nogometni klub navija te što mu je skriveni talent.

Glazba

Najava: Kiša Metaka stiže u riječki Palach

19.11.2014. Ziher.hr
Foto: facebook.com/OKCpalach

Foto: facebook.com/OKCpalach

Splitski hip hop sastav Kiša metaka prije godinu dana rasprodao je dvije večeri u riječkom Klubu, a 28. studenog vraćaju se u taj primorski grad, ovog puta u klub Palach.

Kiša metaka je sastavljena od ekipe prijatelja koji čitavo desetljeće rade zajedno, a to su: Papi Batina, Vojko Vrućina, Kid Rađa, Krešo Bengalka, Oreb i DJ Vrh. Nastala kao ideja Papi Batine, koji je htio okupiti gangsta rap grupu sa Benghazijem i Rađom, tokom snimanja pridružili su se Vojko Vrućina i Oreb, te je Kiša metaka izrasla u novi standard hip hopa ovog područja.

Prvi album, jednostavno naslovljen ”Kiša metaka”, objavljuju sami kao online izdanje u ožujku 2013, te album preko noći postaje kultni naslov. Od hladnog Konana preko gastarbajterskih Drei Millionen i istinitih Mejaša do Pazara, Kiša metaka je svojim debijem zakucala hit i zbog nevjerojatnog odaziva publike odlučila da čitav projekt podigne na viši nivo, u obliku koncertne atrakcije. Zadnji singl, Apartman, objavili su prije manje od dva mjeseca, a na njemu gostuju Prti Bee Gee.

Live postavu Kiše Metaka čine Vojko Vrućina iz skupine Dječaci, Krešo Bengalka, Oreb i DJ VRH, član Loopjunkies kolektiva, drum n’ bass producent i DJ sa nizom stranih izdanja i dugačkim stažom nastupa po Europi. Tri MC-a, jedan DJ, formula za pravi hip hop nastup i kvalitetan koncert nakon koga publika traži bis, i dobije ga.

Cijena karte za riječki koncert je 30 kuna u pretprodaji, a može se kupiti na šankovima OKC Palach i The Beertije te online preko stranice entrio.hr. Karte na dan koncerta, ukoliko ih još bude, bit će na upadu Palacha po cijeni od 40 kuna.

Pročitajte izvjetšaj s nastupa Kiše metaka na brucošijadi FPZG-a u klubu Močvara ranije ove godine.

(Visited 195 times, 1 visits today)

Komentari