Istaknuto
15.11.2017.

Gorillaz su u sklopu europske turneje na kojoj promoviraju album "Humanz" stigli i do Budimpešte gdje su nas podsjetili zašto toliko volimo njihov zarazni spoj funka, hip hopa, gospela i popa. S novim albumom svoj su glazbeni izričaj proširili i na dance glazbu i house ritmove te parter sportske arene pretvorili u plesni podij.

14.11.2017.

Miki ima novi album koji će promovirati u Tvornici kulture! Na novom albumu repa o nogometu, jazzu i palačinkama, a sličan asortiman pizdarija pronaći ćete i ovom razgovoru. O glumcima, plejmejkerima i stolarima pričali smo šetajući kroz Namu, jer se u njoj, kao i u Mikijevim pjesmama, može naći milijun svega.

Glazba

Najava: Kiša Metaka stiže u riječki Palach

19.11.2014. Ziher.hr
Foto: facebook.com/OKCpalach

Foto: facebook.com/OKCpalach

Splitski hip hop sastav Kiša metaka prije godinu dana rasprodao je dvije večeri u riječkom Klubu, a 28. studenog vraćaju se u taj primorski grad, ovog puta u klub Palach.

Kiša metaka je sastavljena od ekipe prijatelja koji čitavo desetljeće rade zajedno, a to su: Papi Batina, Vojko Vrućina, Kid Rađa, Krešo Bengalka, Oreb i DJ Vrh. Nastala kao ideja Papi Batine, koji je htio okupiti gangsta rap grupu sa Benghazijem i Rađom, tokom snimanja pridružili su se Vojko Vrućina i Oreb, te je Kiša metaka izrasla u novi standard hip hopa ovog područja.

Prvi album, jednostavno naslovljen ”Kiša metaka”, objavljuju sami kao online izdanje u ožujku 2013, te album preko noći postaje kultni naslov. Od hladnog Konana preko gastarbajterskih Drei Millionen i istinitih Mejaša do Pazara, Kiša metaka je svojim debijem zakucala hit i zbog nevjerojatnog odaziva publike odlučila da čitav projekt podigne na viši nivo, u obliku koncertne atrakcije. Zadnji singl, Apartman, objavili su prije manje od dva mjeseca, a na njemu gostuju Prti Bee Gee.

Live postavu Kiše Metaka čine Vojko Vrućina iz skupine Dječaci, Krešo Bengalka, Oreb i DJ VRH, član Loopjunkies kolektiva, drum n’ bass producent i DJ sa nizom stranih izdanja i dugačkim stažom nastupa po Europi. Tri MC-a, jedan DJ, formula za pravi hip hop nastup i kvalitetan koncert nakon koga publika traži bis, i dobije ga.

Cijena karte za riječki koncert je 30 kuna u pretprodaji, a može se kupiti na šankovima OKC Palach i The Beertije te online preko stranice entrio.hr. Karte na dan koncerta, ukoliko ih još bude, bit će na upadu Palacha po cijeni od 40 kuna.

Pročitajte izvjetšaj s nastupa Kiše metaka na brucošijadi FPZG-a u klubu Močvara ranije ove godine.

Komentari