Istaknuto
16.09.2018.

Novi ravnatelj zagrebačke Opere prvi je stranac na tom mjestu od samostalnosti Hrvatske. Otkrio nam je na što će staviti naglasak u svom četverogodišnjem mandatu, ali i za koji nogometni klub navija te što mu je skriveni talent.

06.09.2018.

Na jednom mjestu okupili smo najzanimljivije koncerte koji nas ove jeseni očekuju u Zagrebu i Rijeci. Pred nama je sjajna jesen koju će obilježiti Deafheaven, God Is An Astronaut, Editors, Jethro Tull, Mudhoney, ali i brojni domaći izvođači.

Knjige

Najava – „Knjiz“: Jednomjesečno natjecanje u znanju iz književnosti

26.09.2014. Tijana Živko
Foto: facebook.com/Knjiz - veselo  natjecanje u znanju iz književnosti

Foto: facebook.com/Knjiz – veselo natjecanje u znanju iz književnosti

Portal za knjigu i kulturu čitanja Moderna vremena Info, uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture RH, pokreće književni kviz naziva Knjiz koji će se održavati jednom mjesečno u pet hrvatskih gradova – Osijeku, Rijeci, Splitu, Šibeniku i Zagrebu s ciljem obogaćivanja kulturnog života u Hrvatskoj. Odvijat će se po uzoru na poznati format pub kviza.

Za Knjiz se mogu prijaviti natjecateljske ekipe od dva do pet članova, a prijavljuju se pod zajedničkim imenom ekipe. Svi zainteresirani prijavu mogu poslati na mail: info@mvinfo.hr ili mogu sa svojom natjecateljskom ekipom u naznačeno vrijeme posjetiti lokaciju održavanja Knjiza u njihovom gradu.

Za svaku rundu Knjiza osigurane su nagrade – knjige, a pokrovitelji su hrvatski nakladnici. Pokrovitelj rujanskog izdanja je izdavačka kuća V.B.Z. koja je pobjedničkim ekipama Knjiza kao nagrade osigurala knjige domaćih autora – Zorana Ferića, Igora Mandića, Vedrane Rudan, Ivane Simić Bodrožić, Branislava Glumca, Predraga Matvejevića, Bekima Serjanovića, Ankice Tomić i dr.

Prvo kolo održava se u sljedećim terminima na ovim lokacijama:
– 26. 9. u Zagrebu, Potepuh bar (Opatovina 5), s početkom u 20 sati
– 26. 9. u Rijeci, Klub mladih Rijeka (Erazma Barčića 9/a), s početkom u 20 sati
– 29. 9. u Šibeniku, Klub Azimut (Obala Palih Omladinaca 2), s početkom u 20 sati
– 29. 9. u Osijeku, Barcelona Pub (Vukovarska 4a), s početkom u 20 sati
– 30. 9. u Splitu, kavana Le Monde (Plinarska 6), s početkom u 20 sati

Prvi Knjiz održan je u sklopu Noći knjige, 23. travnja 2014., a specijalno izdanje, koje uključuje natjecanje među gradovima, održat će se po drugi put u Noći knjige 2015. kada će glavna nagrada pobjednicima biti putovanje za dvoje u Prag.

(Visited 78 times, 1 visits today)

Komentari