Istaknuto
15.11.2017.

Gorillaz su u sklopu europske turneje na kojoj promoviraju album "Humanz" stigli i do Budimpešte gdje su nas podsjetili zašto toliko volimo njihov zarazni spoj funka, hip hopa, gospela i popa. S novim albumom svoj su glazbeni izričaj proširili i na dance glazbu i house ritmove te parter sportske arene pretvorili u plesni podij.

14.11.2017.

Miki ima novi album koji će promovirati u Tvornici kulture! Na novom albumu repa o nogometu, jazzu i palačinkama, a sličan asortiman pizdarija pronaći ćete i ovom razgovoru. O glumcima, plejmejkerima i stolarima pričali smo šetajući kroz Namu, jer se u njoj, kao i u Mikijevim pjesmama, može naći milijun svega.

Knjige

Najava – „Knjiz“: Jednomjesečno natjecanje u znanju iz književnosti

26.09.2014. Tijana Živko
Foto: facebook.com/Knjiz - veselo  natjecanje u znanju iz književnosti

Foto: facebook.com/Knjiz – veselo natjecanje u znanju iz književnosti

Portal za knjigu i kulturu čitanja Moderna vremena Info, uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture RH, pokreće književni kviz naziva Knjiz koji će se održavati jednom mjesečno u pet hrvatskih gradova – Osijeku, Rijeci, Splitu, Šibeniku i Zagrebu s ciljem obogaćivanja kulturnog života u Hrvatskoj. Odvijat će se po uzoru na poznati format pub kviza.

Za Knjiz se mogu prijaviti natjecateljske ekipe od dva do pet članova, a prijavljuju se pod zajedničkim imenom ekipe. Svi zainteresirani prijavu mogu poslati na mail: info@mvinfo.hr ili mogu sa svojom natjecateljskom ekipom u naznačeno vrijeme posjetiti lokaciju održavanja Knjiza u njihovom gradu.

Za svaku rundu Knjiza osigurane su nagrade – knjige, a pokrovitelji su hrvatski nakladnici. Pokrovitelj rujanskog izdanja je izdavačka kuća V.B.Z. koja je pobjedničkim ekipama Knjiza kao nagrade osigurala knjige domaćih autora – Zorana Ferića, Igora Mandića, Vedrane Rudan, Ivane Simić Bodrožić, Branislava Glumca, Predraga Matvejevića, Bekima Serjanovića, Ankice Tomić i dr.

Prvo kolo održava se u sljedećim terminima na ovim lokacijama:
– 26. 9. u Zagrebu, Potepuh bar (Opatovina 5), s početkom u 20 sati
– 26. 9. u Rijeci, Klub mladih Rijeka (Erazma Barčića 9/a), s početkom u 20 sati
– 29. 9. u Šibeniku, Klub Azimut (Obala Palih Omladinaca 2), s početkom u 20 sati
– 29. 9. u Osijeku, Barcelona Pub (Vukovarska 4a), s početkom u 20 sati
– 30. 9. u Splitu, kavana Le Monde (Plinarska 6), s početkom u 20 sati

Prvi Knjiz održan je u sklopu Noći knjige, 23. travnja 2014., a specijalno izdanje, koje uključuje natjecanje među gradovima, održat će se po drugi put u Noći knjige 2015. kada će glavna nagrada pobjednicima biti putovanje za dvoje u Prag.

Komentari