Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Glazba

Najava: Lačni Franz dolazi u OKC Palach

16.12.2014. Anja Nežić
Foto: Press

Foto: Press

Riječani i Riječanke, pozor! U petak, 19. 12., u OKC Palach stiže Lačni Franz. U riječki Palach stižu u sklopu serije koncerata koje održavaju po klubovima i festivalima cijele regije, a riječka ih publika ima priliku vidjeti dan ranije od one zagrebačke jer je nastup u Tvornici kulture zakazan za 20. 12.

Lačni Franz dolazi na krilima restaurirane Jebiveter junior (podsjetimo, pjesma je izdana daleke 1984. na ploči „Slon med porcelanom“, a novu je verziju i spot dobila 30 godina kasnije) i doista je lačan (gladan – tko ne zna, nek’ nauči!). Čega? Novih koncerata, klupske atmosfere, stare, ali još više, potencijalne nove publike koja bi ih mogla otkriti baš na nekome od koncerata koji slijede.

O Lačnome Franzu ne treba puno govoriti. Bend je to koji je žario i palio balkanskom scenom osamdesetih, a neke su od pjesama poput Ne mi dihat za ovratnik, Čakaj me ili Naj ti poljub nariše ustnice postale i ostale ultimativnim hitovima koje znaju i roditelji, koji su se uz Lačni Franc zaljubljivali i izlazili, ali i njihova djeca, koja su znatiželjno iskopala ploče iz prašnjavih kutija i veselo ponavljala koza Nora.


Zoran Predin (vokal), Anej Kočevar (bas), Luka Čadež (bubanj), Klemen Lombar (gitara) i Boštjan Artiček (klavijature) dolaze u Rijeku mlađi i energičniji no ikad i svirat će za vas sve ono što biste htjeli čuti i što pjevušite s vremena na vrijeme. Svirat će i ponešto što dosad još niste mogli čuti, odnosno materijal koji će tek biti objavljen početkom 2015. godine. Tom će vas kombinacijom zasigurno još jednom podsjetiti zašto ih toliko volite i zašto se smatraju kultnim slovenskim sastavom.

Karte se mogu kupiti u pretprodaji po cijeni od 60 kuna, a prodajna su mjesta šankovi Palacha i Beertije te portal entrio.hr. Na dan koncerta, cijena se karata penje na 80 kuna, a čekat će vas (ako ih ne razgrabite ranije) na ulazu u OKC Palach.

(Visited 80 times, 1 visits today)

Komentari