Istaknuto
20.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta U rubrici Nova glazba ponovno smo izdvojili najzanimljivije aktualne singlove ovog tjedna, a vi odaberite svog favorita.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Glazba

Najava: Laura Stevenson i The Marshmallow Notebooks pripremaju zimsku indie svirku

28.11.2014. Nikolina LončarVrijeme čitanja: 2 minute
Foto: https://www.facebook.com/LauraStevensonMusic

Foto: https://www.facebook.com/LauraStevensonMusic

Simpatična mlada kantautorica Laura Stevenson dovodi svoj indie folk u Zagreb, a koncert će se održati 21. prosinca u sklopu predbožićnog izdanja Začarane Močvare. Ova pjevačica odrastala je na Long Islandu u obitelji uspješnih glazbenika, pa i ne čudi da je klavir naučila svirati kao petogodišnjakinja te da je prve melodije počela skladati već u svojim mlađahnim danima. S pratećim bendom The Cans dosad je snimila tri albuma, a posljednji „The Wheel“ izašao je u travnju prošle godine. Iza Laure Stevenson je pregršt koncerata i turneja, a valja istaknuti da je nastupala kao podrška bendovima Against me! i Cheap girls. Pjesme iz njenog opusa šarmantne su i uhu ugodne slatkaste indie balade, a to najbolje pokazuju i njeni spotovi za pjesme Master of art i The Healthy One.

Kao predgrupa će nastupati The Marshmallow Notebooks, ime koje skriva kantautora Matiju Habijaneca, a koji ponekad nastupa u proširenom bendovskom izdanju u kakvom smo ga imali prilike vidjeti nedavno u Vintage Industrial Baru. Matija se specijalizirao za prekrasne i nostalgične indie laganice koje nas sa sjetom vraćaju u ljetno razdoblje, a vjerojatno će isti efekt postići i na ovom koncertu koji se odvija na sam kalendarski početak zime.

Začarana Močvara je projekt pod umjetničkim vodstvom Nine Romić koji donosi koncerte intimnijeg ugođaja. Program je realiziran uz potporu HDS ZAMP-a. Vrata Močvare se u nedjelju na datum koncerta otvaraju u 21:00 sat, a karte je moguće kupiti na ulazu po cijeni od 35 kn. Početak samog koncerta zakazan je za 21:30.

(Visited 86 times, 1 visits today)

Komentari