Istaknuto
11.10.2017.

Boris Svrtan, ravnatelj kazališta Gavella, otkrio nam je planove za izgradnju nove kazališne dvorane u koju će se smjestiti novopokrenuta Scena 121, a prokomentirali smo i ovogodišnje Gavelline večeri, novu Gavellinu sezonu te sve veći broj mladih glumaca i redatelja koji surađuju s Gavellom.

08.10.2017.

Zadnja tri mjeseca 2017. godine očekuje nas veliki broj raznolikih glazbenih sadržaja, od premijernog koncerta kultnog islandskog sastava Sigur Ros u Domu sportova do novih sezona popularnih programa kao što su MIMO, ZEZ, Good Vibrations, Začarana Močvara i drugi.

Glazba

Najava: Laura Stevenson i The Marshmallow Notebooks pripremaju zimsku indie svirku

28.11.2014. Nikolina Lončar
Foto: https://www.facebook.com/LauraStevensonMusic

Foto: https://www.facebook.com/LauraStevensonMusic

Simpatična mlada kantautorica Laura Stevenson dovodi svoj indie folk u Zagreb, a koncert će se održati 21. prosinca u sklopu predbožićnog izdanja Začarane Močvare. Ova pjevačica odrastala je na Long Islandu u obitelji uspješnih glazbenika, pa i ne čudi da je klavir naučila svirati kao petogodišnjakinja te da je prve melodije počela skladati već u svojim mlađahnim danima. S pratećim bendom The Cans dosad je snimila tri albuma, a posljednji „The Wheel“ izašao je u travnju prošle godine. Iza Laure Stevenson je pregršt koncerata i turneja, a valja istaknuti da je nastupala kao podrška bendovima Against me! i Cheap girls. Pjesme iz njenog opusa šarmantne su i uhu ugodne slatkaste indie balade, a to najbolje pokazuju i njeni spotovi za pjesme Master of art i The Healthy One.

Kao predgrupa će nastupati The Marshmallow Notebooks, ime koje skriva kantautora Matiju Habijaneca, a koji ponekad nastupa u proširenom bendovskom izdanju u kakvom smo ga imali prilike vidjeti nedavno u Vintage Industrial Baru. Matija se specijalizirao za prekrasne i nostalgične indie laganice koje nas sa sjetom vraćaju u ljetno razdoblje, a vjerojatno će isti efekt postići i na ovom koncertu koji se odvija na sam kalendarski početak zime.

Začarana Močvara je projekt pod umjetničkim vodstvom Nine Romić koji donosi koncerte intimnijeg ugođaja. Program je realiziran uz potporu HDS ZAMP-a. Vrata Močvare se u nedjelju na datum koncerta otvaraju u 21:00 sat, a karte je moguće kupiti na ulazu po cijeni od 35 kn. Početak samog koncerta zakazan je za 21:30.

Komentari