Istaknuto
23.03.2018.

Zagrebački graveyard pop dvojac danas promovira svoj drugi album "Lonely Boys" u Tvornici. Na koncertu ćete čuti sve što vam oni žele poručiti, a za sve ostalo što vas zanima, zavirite u intervju s Anjom Papa.

15.03.2018.

Ususret koncertnoj promociji novog EP-a “Valovi” u Močvari ovog petka razgovarali smo s pjevačicom i gitaristicom Lucijom Ivšić i novim bubnjarem Goranom Nježićem o planovima Punčki, ljetu i uspomenama.

Knjige

Najava: LitLink književni festival u Puli, Rijeci i Zagrebu

22.08.2014. Tijana Živko
Foto: facebook.com/Književna karika - LitLink festival

Foto: facebook.com/Književna karika – LitLink festival

Hrvatsko društvo pisaca od 28. do 30. kolovoza 2014. organizira književni festival Književna karika ili LitLink. Drugo izdanje festivala održavat će se u tri hrvatska grada: Puli, Rijeci i Zagrebu, a zemlja-partner su Sjedinjene Američke Države. Cilj festivala je predstavljanje inozemnog književnog stvaralaštva domaćoj publici te promidžba hrvatske književnosti u inozemstvu. Lit Link, osim domaćih autora, okuplja pisce i urednike iz Kanade, SAD-a i Engleske.

Prva večer započinje 28. kolovoza u Puli. U Galeriji Makina gostovat će Miriam Toews, Adam Mansbach, Jasna Žmak, Sheila Heti, Marko Pogačar, Shaughnessy Bishop-Stall i Bojan Žižović. Druga se večer nastavlja u Rijeci, 29. kolovoza, te u Astronomski centar Rijeka stižu Adam Mansbach, Enver Krivac, Sheila Heti, Davor Mandić, Buzz Poole, Zoran Žmirić, Miriam Toews, Željka Horvat Čeč i Shaughnessy Bishop-Stall. Zagrebačko kino Grič 30. kolovoza ugostit će Mašu Kolanović, Adama Mansbacha, Roberta Međurečana, Miriam Toews, Ivanu Kovačić, Kathryn Borel, Ivanu Simić Bodrožić, Sheilu Heti, Dalibora Šimpragu i Shaughnessyja Bishop-Stalla.

LitLink festival teži dvosmjernoj razmjeni novih informacija i dugoročnim efektima na planu plasmana hrvatske književnosti u svijet. Prvo izdanje festivala, koje je urodilo i konkretnim interesom američkih nakladnika i časopisa za hrvatsku književnost, održano je prošle godine u rujnu, a ugostilo je šaroliku grupu domaćih i inozemnih pisaca. Zabilježilo je izniman interes publike te iznjedrilo prodaju prava za romane Nigdje, niotkuda Bekima Sejranovića i Adio, kauboju Olje Savičević Ivančević američkom književnom časopisu McSweeney’s Quarterly čija će urednica Andi Winnette također biti gošća ovogodišnjeg festivala.

Događaje festivala možete pratiti na njihovoj facebook stranici.

(Visited 182 times, 1 visits today)

Komentari