Istaknuto
17.08.2018.

Ove godine već smo imali prilike gledati nekoliko kvalitetnih hrvatskih naslova, a što u nastavku gledamo na velikom platnu donosimo u jesenskom pregledu.

16.08.2018.

Iako zadnjih godina nije u naponu snage, Madonna je kroz 35 godina karijere definirala glazbenu scenu kakvu poznajemo danas. Njezin 60. rođendan prilika je da se podsjetimo na veliku karijeru koja je promijenila svijet.

Glazba

Najava: Meshuggah, matematičko uređenje kaosa premijerno u Zagrebu!

18.03.2013. Ziher.hr
press

press

Ekstremni metal genijalci Meshuggah, što na hebrejskom jeziku znači ‘ludilo’, dolaze 29. travnja u zagrebačku Tvornicu Kulture zagrijati mnogobrojnu metal publiku. Dolaze iz švedskog grada Umea i osnovani su 1987. godine. Karijeru su započeli kao thrash metal bend da bi tokom godina evoluirali u progresivni death metal, radeći to na vrlo spontan i prirodan način bez straha od rizika i eksperimentiranja pa su zbog toga uvijek plijenili veliku pažnju i kod fanova i kod kritike. Meshuggah su imuni na sve trendove i jednostavno zvuče kao nitko drugi, a nitko drugi ne zvuči kao Meshuggah. Zahvaljujući inovativnom glazbenom stilu, sviranju gitare s osam žica i kompleksnim, polimetričnim strukturama pjesama, Meshuggah su se izborili za utjecajnu poziciju u metalu. Magazin Rolling Stone proglasio ih je za jedan od najbitnijih hard’n’heavy bendova svih vremena, a njihovi albumi su uvršteni među najbolje metal albume u mnogim magazinima koji su ih proglasili za lude metal naučnike s matematičkom preciznošću izvođenja svojih metal remek djela.

Već prvi EP „Meshuggah“ (1989.), na 12 inčnom vinilu, je objavljen u ograničenoj tiraži od 1000 kopija koji brzo rasprodan nagovijestio je veliki potencijal benda. To je bila uvertira u prvi album „Contradictions Collapse“ (1991.), koji se oslanjao na heavy i thrash metal sredine osamdesetih. Internacionalni uspjeh stigao je 1995. godine s drugim albumom „Destroy Erase Improve“ na kojem Meshuggah dodatno naglašava svoje afinitete prema ekstremnijoj glazbi i sklonost eksperimentiranju, pa tako spaja death, thrash, heavy i progressive metal s elementima jazza i fusiona.

Posljednji, još uvijek aktualan album „Koloss“ izašao 2012. godine i stilski objedinio sve što je Meshuggah do sada radio, postavši najuspješniji, a mnogi kažu i najbolji album u cjelokupnoj povijesti benda. Upravo je „Koloss“ razlog turneje Meshuggaha, na kojoj će brojni hrvatski obožavatelji ovog benda koji po prvi puta dolazi u Hrvatsku, 29. travnja u Tvornici kulture, imati prigodu se na licu mjesta uvjeriti u svu njegovu genijalnost i tehničko savršenstvo live izvedbe.

ULAZNICE
Pretprodaja: 150 kn
Na dan koncerta: 170 kn

SLUŽBENA PRODAJNA MJESTA
Dirty Old Shop – Tratinska 22
Maldoror – Lopašićeva 3
Octopus – Gundulićeva 37
Punkt 13 – Ilica 14
Dallas – Tkalčićeva 7
Dancing Bear – Gundulićeva 7
Kloto – Masarykova 14
Tvornica kulture – Ljudevita Posavskog 1
Zona – Trg bana Jelačića 1 (prolaz neboder)
Punktshop – Preradovićeva 1
Punkt – Branimir centar
Churchill shop – City centar west, Churchill shop Arena centar
Dallas Music Shopovi
Zadar – Široka ulica 2,
Splitu – Narodni trg 14
Rijeci – Splitska 2a
Šibeniku -Kralja Tomislava 4
Eventim sistem – www.eventim.hr.

Ulaznice se po pretprodajnoj cijeni od 120 kn mogu rezervirati preko e-mail adrese rezervacije@twilight-mag.net. Za rezervaciju je potrebno napisati ime i prezime (max 2 ulaznice na 1 ime) i Meshuggah pod subject e-maila. Ulaznice se podižu na dan koncerta na blagajni dvorane.

(Visited 61 times, 2 visits today)

Komentari