Istaknuto
24.02.2018.

Mia Dimšić predvodi nominacije za jubilarni 25. Porin, no stvarni favoriti su Chui, Mayales i Jinxi koji su bore za album godine i nominirani su nekoliko drugih kategorija. Pozitivno su nas iznenadile nominacije za Jonathan, Irenu Žilić, Kozmodrum i Kries.

18.02.2018.

Mlada redateljica Lea Anastazija Fleger jedna je od najvećih nada hrvatskog kazalištu. Nakon dvije iznimno hvaljene predstave u HNK u Varaždinu, crne komedije "Bog masakra" i mjuzikla "Prošlih pet godina", čekaju je prvi projekti u Zagrebačkom kazalištu mladih i na Dubrovačkim ljetnim igrama.

Glazba

Najava – Mike Watt i The Missingmen u Močvari!

18.03.2014. Marta Lučić
Foto: Press

Foto: Press

Ove subote, 22. 3 u Močvari Mike Watt uz The Missingmen, uz još dva odlična benda, Guess What (Velika Britanija) i L’Oeillère (Belgija).

MIKE WATT + THE MISSINGMEN

Vječito nasmijani i dobroćudni brko u kariranoj košulji, živuća je legenda i jedna od najvažnijih ličnosti američkog rock’n’roll podzemlja. Formativne je osamdesete proveo svirajući u kultnim bendovima Minutemen (koje možda znate i kao vlasnike Jackassom proslavljene Corone) i fIREHOSE, da bi nakon toga svirao sa svima i svugdje. S Iggy Popom i njegovim Stoogesima (čiji je basist od reuniona 2003. godine), jednako kao i s Ljiljanom Nikolovskom, nekadašnjom pjevačicom Magazina, sa kojom je u bendu Madonnabees svirao Madonnine obrade. Nastupao je i(li) snimao albume i s Porno for Pyros, J Mascis + The Fog, Ciccone Youth/Sonic Youth i mnogim drugima dok su mu Red Hot Chili Peppers posvetili svoj album “Blood Sugar Sex Magik”. Ukoliko niste – pogledajte dokumentarac “We Jam Econo: The Story of the Minutemen” i sve će vam biti jasno. Tijekom posljednjih 20 godina, Wattje snimio tri solo albuma (“Ball-Hog or Tugboat?”, “Contemplating the Engine Room” i “The Secondman’s Middle Stand”) dok u Močvaru dolazi u sklopu europske turneje na kojoj, sa svojim pajdašima iz San Pedra – The Missingmen (Tom Watson, Raul Morales), promovira svoj posljednji, četvrti solo album “Hyphenated-man” koji je zasnovan na minimalizmu ranih Minutemena.

L’OEILLÈRE

L’oeillère je pseudonim iza koga se skriva gitaristički solo act Nicolata Gardrata, Francuza trenutno nastanjenog u Brusselsu. Naoružan samo akustičnom gitarom, Gardrat po vlastitim riječima izvodi “barbaric classical guitar compositions” – akustične kompozicije zasnovane na klasičnoj glazbi, istovremeno isprepletene sa eksperimentalnim, bučnim i ambijentalnim repeticijama.

GUESS WHAT

Guess What su 2005. godine osnovali Luke Warmcop (bubnjevi, udaraljke) i Graham Mushnik (klavijature, harmonika, ksilofon), zaljubljenici u talijansku filmsku muziku iz 60-ih i 70-ih. Po vlastitim riječima, glazba koju stvaraju soundtrack je za imaginarne low budget science fiction filmove a do danas su objavili dva studijska albuma – “Yuri Gagrin” i “Mondo Giallo – The Best Of The Giallo Soundtracks 1968-1974”. Pridružite im se na psihodeličnom crime jazz sleazy erotic bossanova retro putovanju kroz neistražene dijelove glazbenog svemira.

Upad u pretprodaji: 60 KN, na dan koncerta na blagajni kluba: 75 KN
Ulaznice u pretprodaji potražite na sljedećim lokacijama: Klub Močvara, Trnjanski nasip bb; Dirty Old Shop, Tratinska 18 i Rockmark, Berislavićeva 13.

(Visited 27 times, 1 visits today)

Komentari