Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Glazba

Najava: Mono će nad riječki OKC Palach nadviti melankoliju i sanjivost

21.04.2015. Ziher.hrFoto: Facebook.com/Distune

U srijedu 22. travnja u riječkom OKC Palach svoje će post rock boje sa zadnjeg, dvostrukog studijskog izdanja The Last Dawn/Rays of Darkness” predstaviti japanski Mono. U Zagrebu smo ih imali prilike već nekoliko puta slušati, no šteta je propustiti predivnu izliku da usred tjedna otputujete za Rijeku i razbijete nametnutu kolotečinu jednoličnog tjedna. Nitko nije lud da propusti ovakvu ljepotu od koncerta.

Čelistica Alison Chelsey krije se iza imena Helen Money. Poznata je u svijetu glazbe po svojim modernim i odvažnim kompozicijama ispunjenim pustolovnim težnjama u kreiranju vlastitog zvuka i performansa. Ona kanalizira svoju senzibilnost i iskustvo rock glazbenice kroz klasične instrumente, prožimajući oba žanra na nov i zanimljiv način. U svojoj karijeri bilježi preko 150-ak live nastupa, od kojih posebno treba izdvojiti suradnju sa Monom, Anthraxom, Disturbedom, Broken Social Scenom, Russian Circlesom, Bobom Mouldom, Archerm Prewittom i mnogim drugima.

Mono je prije petnaestak godina započeo vlastitu glazbenu misiju vodeći se izokrenutom, a opet lijepo sročenom izrekom: ‘Krenimo preko zvijezda do trnja, bez obzira na dužinu puta, uspone i padove’. Njihov prvijenac, Under the Piper Tree’’ pokazao je na jedan izvrnuto bolestan, psihodeličan i samo Japancima lako razumljiv način da je to vrlo moguće.  Objavom albuma For my Parents’’ u 2012. zaokružuju dulju epohu, koju je obilježilo preispitivanje vlastitih granica i mogućnosti. Posljednji projekt, dvostruki album The Last Down/ Rays of Darkness’’ fantastičan je prikaz koegzistiraja vrlo nam poznatih tema kao što su nade i beznađa, ljubav i gubitak iste, beskrajne radosti i neopisive boli. Ti elementarni životni fragmenti i komplicirani odnosi koji iz njih proizlaze, na prekrasan način rezoniraju glazbom benda.

Cijena ulaznica još samo danas iznosi 75 kuna, a na dan koncerta za kartu će biti potrebno izdvojiti 100 kuna. Pretprodaja je moguća u Dallas music shopu Rijeka na adresi Splitska 2a ili putem sustava Entrio. Vrijeme koncerta je predviđeno u 20:00 sati u OKC Palach u Rijeci sutra 22. travnja.

(Visited 39 times, 1 visits today)

Komentari