Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Izvedbene umjetnosti

Najava: Novi autorski projekt Ivice Boban u kazalištu KNAP

09.12.2014. Hrvoje Korbar
Foto: knap.hr

Foto: knap.hr

Ivica Boban nas barem jednom godišnje oduševi jednim autorskim projektom koji redovito nastaju u suradnji s mladim glumcima, s kojima suradnju započinje još u okviru Akademije dramske umjetnosti. Tako nas u KNAP-u 12. prosinca očekuje premijera njenog autorskog projekta “Nevjerojatan događaj”, čije su prve reprizne izvedbe najavljene za 14. i 20. prosinca.

U virtuoznoj kazališnoj i glumačkoj igri, punoj zapleta u stilu suvremene komedije dell’ arte, četvero mladih glumaca – Filip Detelić, Anja Matković, Tara Rosandić i Erna Rudnički, transformirat će se u više od dvadesetak likova koji su se jednog dana našli u vrtlogu nevjerojatno turbulentnog događaja u vašem gradu.

Predstava  Nevjerojatan događaj,  na rubu zbilje i fikcije, istine i mašte, problematizira našu istraumatiziranu stvarnost, sve težu i za mnoge nepodnošljivu svakodnevnicu, borbu da se opstane  i izvuče iz neplaćenih računa, kredita i minusa, narušenih odnosa, samoće,  i svih nemogućih, ali bolno stvarnih problema i bezizlaznih situacija tranzicijskog neo-liberalno kapitalističkog vremena koje živimo.

Ivica Boban jedna je od rijetkih redateljica na domaćoj sceni koja sustavno brine o mladim glumcima. Njena predstava Kako misliš mene nema igrala je više od 300 puta u Teatru Exit, a predstavom Samo bez emocija obnovila je kazališnu radionicu Pozdravi koja je prije četrdeset godina odgojila generacije mladih umjetnika, među kojima su i Mira Furlan, Slavica Knežević, Ljubo Zečević, pa i slavni Darko Rundek, također diplomirani kazališni redatelj. Njena posljednja predstava za djecu Ja i moji osjećaji nedavno je nagrađena i Nagradom hrvatskog glumišta, jedinom strukovnom nagradom u području kazališta, i to u kategoriji najbolje dječje ili lutkarske predstave.

(Visited 113 times, 1 visits today)

Komentari