Istaknuto
20.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta U rubrici Nova glazba ponovno smo izdvojili najzanimljivije aktualne singlove ovog tjedna, a vi odaberite svog favorita.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Izvedbene umjetnosti

Najava: Plesni projekt Misli pozitivno! na zelenim površinama grada Zagreba

06.06.2014. Ziher.hrVrijeme čitanja: 1 minuta
Foto: Jasenko Rasol, press

Foto: Jasenko Rasol, press

Suvremeno-plesni projekt “penso positivo/MISLITE POZITIVNO/think positive!” redatelja Hrvoja Juvančića i koreografkinje/plesačice Ive Hladnik utemeljen je na komplementarnim istraživanjima dvoje autora koji propituju tvarni i duhovni utjecaj umjetničkog djela na javne urbane prostore, kao i na slučajne promatrače.

Nakon prošlogodišnjeg istoimenog projekta ostvarenog u suradnji s Petrom Hrašćanec,  a čija je nakana bila iscjeljivanje povijesno traumatiziranih zagrebačkih prostora, ove se godine autori Juvančić/Hladnik okreću „posvećivanju“ ostataka prirode u Zagrebu. Iva Hladnik će izvoditi plesne točke u gradskim perivojima i mjestima gdje se u betonskom okruženju očuvalo zelenilo i dah prirode.

Pretvarajući suvremeno plesnu koreografiju u ritualni čin pojačavanja prirodnih energija čovjekovim spiritualnim djelovanjem, utemeljenom na filozofskim istraživanjima raznorodnih meditacija i molitvi, te zatim birajući 7 zagrebačkih zelenih mjesta, Juvančić i Hladnik će kroz “penso positivo/MISLITE POZITIVNO/think positive!”, energetski/duhovno pojačati snage prirode koje u gradu Zagrebu održavaju mjesta sačuvanog zelenila.

Projekt će se izvesti u sklopu obilježavanja dana grada Zagreba, 8. lipnja od 16.00. do 21.00 sati za slučajne prolaznike, kao i za one do kojih je stigla ova obavijest.

Mjesta i vremena izvedbe:

16:00: Južna strana Trga Marka Marulića (ex NSB) (točka 7)

16:30: Park Ribnjak, iznad dječjeg igrališta (točka 5)

17.15: Maksimir, Mogila (točka 6)

18:00: park Stara Trešnjevka (točka 4)

18:45: Ružičnjak, Trga kralja Petra Krešimira (točka 1)

19:15  Zrinjevac, paviljon (točka 4)

20:00. Park iznad Strosmayerovog šetališta (točka 2)

(Visited 176 times, 1 visits today)

Komentari