Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Izvedbene umjetnosti

Najava: Počinju Dani satire premijerom ‘Hamleta u Mrduši Donjoj’ u Kerempuhu

03.06.2014. Ziher.hr
Foto: www.kazalistekerempuh.hr

Foto: www.kazalistekerempuh.hr

Jedan od najvećih domaćih i regionalnih festivala specijaliziranog teatra ˝Dani satire Fadila Hadžića˝ ove godine u Satiričkom kazalištu ˝Kerempuh˝ započinje 3. lipnja premijerom ˝Predstave Hamleta u selu Mrduša Donja˝ autora Ive Brešana, jednog od najznačajnijih domaćih satiričara. Predstavu režira Vinko Brešan, a Dani satire traju sve do 21. lipnja.

U ovogodišnjem, 38. izdanju, izvest će se predstave koje se, prema odabiru izbornice festivala, ugledne kritičarke, dramaturginje, teatrologinje i spisateljice, gospođe Mani Gotovac, mogu svrstati u sam vrh recentne kazališne produkcije u Hrvatskoj i regiji.

Iz neuobičajeno velike ponude od čak 53 prijavljene predstave, izabrano je 13 naslova koji dolaze iz Zagreba, Varaždina, Splita, Ljubljane, Kranja, Beograda, Novog Sada i drugih gradova. O festivalskim nagradama odlučit će tročlani ocjenjivački sud koji, uz Veliku nagradu medijskog pokrovitelja Večernjeg lista za najbolju predstavu, dodjeljuje i nagrade za najboljeg mladog glumca/glumicu, za ulogu najbolje prihvaćenu od publike i mnoge druge.

Foto: www.kazalistekerempuh.hr

Foto: www.kazalistekerempuh.hr

U ovogodišnjem off programu 38. ˝Dana satire Fadila Hadžića˝ nizat će se atraktivna događanja. Nakon predstava u službenoj konkurenciji, pozornica kazališta Kerempuh i noćna scena nuditi će sasvim drukčije programe – koncerte, politička sučeljavanja, performance, predstavljanje uglednih pisaca i dr.

Tako će se na Noćnoj sceni 6. i 7.6.2014. u 23  sata, po prvi puta u kazalištu, u formi pod nazivom ˝RING KEREMPUH˝ naći i voditelj Aleksandar Stanković, koji će ugostiti i suprotstaviti intrigantne goste iz političkog miljea.

U sklopu programa ˝Poznati pisci na sceni˝ 14.6. u 23 sata predstavit će se Zoran Ferić, i to isječkom iz romana „Kalendar Maya“, odnosno, performanceom u izvedbi Silvija Vovka, Marije Šegvić i Zorana Ferića.

Na sceni Kerempuha će zasvirati i Let3 te TBF, prvi 16.6., a drugi 20.6. u 21 sat.

Svečana dodjela nagrada na rasporedu je 21.6., nakon čega će poznati spisateljski tandem Dežulović i Lucić izvest svoj satirični performance pod nazivom „Melodije bratstva i prvenstva“ i time zatvoriti Dane satire, zajedno s koncertom kazališnog banda Chishche Lishche i njihovim gostima iznenađenja.

(Visited 127 times, 1 visits today)

Komentari