Istaknuto
19.10.2017.

Večeras se u Francuskom paviljonu otvara izložba međunarodno priznate multimedijalne umjetnice OKO, povodom čega smo ukratko popričali s autoricom.

11.10.2017.

Boris Svrtan, ravnatelj kazališta Gavella, otkrio nam je planove za izgradnju nove kazališne dvorane u koju će se smjestiti novopokrenuta Scena 121, a prokomentirali smo i ovogodišnje Gavelline večeri, novu Gavellinu sezonu te sve veći broj mladih glumaca i redatelja koji surađuju s Gavellom.

Izvedbene umjetnosti

Najava: Počinju Dani satire premijerom ‘Hamleta u Mrduši Donjoj’ u Kerempuhu

03.06.2014. Ziher.hr
Foto: www.kazalistekerempuh.hr

Foto: www.kazalistekerempuh.hr

Jedan od najvećih domaćih i regionalnih festivala specijaliziranog teatra ˝Dani satire Fadila Hadžića˝ ove godine u Satiričkom kazalištu ˝Kerempuh˝ započinje 3. lipnja premijerom ˝Predstave Hamleta u selu Mrduša Donja˝ autora Ive Brešana, jednog od najznačajnijih domaćih satiričara. Predstavu režira Vinko Brešan, a Dani satire traju sve do 21. lipnja.

U ovogodišnjem, 38. izdanju, izvest će se predstave koje se, prema odabiru izbornice festivala, ugledne kritičarke, dramaturginje, teatrologinje i spisateljice, gospođe Mani Gotovac, mogu svrstati u sam vrh recentne kazališne produkcije u Hrvatskoj i regiji.

Iz neuobičajeno velike ponude od čak 53 prijavljene predstave, izabrano je 13 naslova koji dolaze iz Zagreba, Varaždina, Splita, Ljubljane, Kranja, Beograda, Novog Sada i drugih gradova. O festivalskim nagradama odlučit će tročlani ocjenjivački sud koji, uz Veliku nagradu medijskog pokrovitelja Večernjeg lista za najbolju predstavu, dodjeljuje i nagrade za najboljeg mladog glumca/glumicu, za ulogu najbolje prihvaćenu od publike i mnoge druge.

Foto: www.kazalistekerempuh.hr

Foto: www.kazalistekerempuh.hr

U ovogodišnjem off programu 38. ˝Dana satire Fadila Hadžića˝ nizat će se atraktivna događanja. Nakon predstava u službenoj konkurenciji, pozornica kazališta Kerempuh i noćna scena nuditi će sasvim drukčije programe – koncerte, politička sučeljavanja, performance, predstavljanje uglednih pisaca i dr.

Tako će se na Noćnoj sceni 6. i 7.6.2014. u 23  sata, po prvi puta u kazalištu, u formi pod nazivom ˝RING KEREMPUH˝ naći i voditelj Aleksandar Stanković, koji će ugostiti i suprotstaviti intrigantne goste iz političkog miljea.

U sklopu programa ˝Poznati pisci na sceni˝ 14.6. u 23 sata predstavit će se Zoran Ferić, i to isječkom iz romana „Kalendar Maya“, odnosno, performanceom u izvedbi Silvija Vovka, Marije Šegvić i Zorana Ferića.

Na sceni Kerempuha će zasvirati i Let3 te TBF, prvi 16.6., a drugi 20.6. u 21 sat.

Svečana dodjela nagrada na rasporedu je 21.6., nakon čega će poznati spisateljski tandem Dežulović i Lucić izvest svoj satirični performance pod nazivom „Melodije bratstva i prvenstva“ i time zatvoriti Dane satire, zajedno s koncertom kazališnog banda Chishche Lishche i njihovim gostima iznenađenja.

Komentari