Istaknuto
07.01.2019.

Vrijeme čitanja: 4 minute Zašto je važno biti član jedne ili više sekcija KSET-a detaljnije možete pročitati u knjizi, a mi smo za vas pripremili 9 zanimljivosti koje se kriju na stranicama punim bisera i zanimljivosti te brojnim fotografijama koje nas tjeraju da poželimo da smo živjeli u vrijeme naših roditelja, ali i da sami stvaramo svoje uspomene u KSET-u.

03.01.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Za početak 2019. godine prisjetit ćemo se domaćih albuma koji su po mišljenju glazbene redakcije obilježili godinu iza nas.

Knjige

Najava – Poziv na predstavljanje slikovnica

04.12.2016. Ziher.hrFoto: VBZ/Press
Vrijeme čitanja: 1 minuta

U utorak, 6. prosinca, na blagdan sv. Nikole, u 13 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu održat će se predstavljanje četiriju slikovnica u izdanju VBZ-a.

Iz tvornice biblioteke Ježek dolaze tri slikovnice: Miro i Mara, zatim Miro i Mara u zoološkom vrtu, obje nastale autorskom i ilustratorskom rukom poznatog dizajnera, ilustratora i dječjeg pisca Davora Šunka te Munje, gromovi… i električna struja – Kako je Mudrić otkrio struju, u čijem je nastanku sudjelovalo čak troje autora. Koncept i likove i za ovu je slikovnicu osmislio Davor Šunk, tekst je napisao Robert Mlinarec, a ilustrirala ga je Vanda Čižmek. Sve tri su slikovnice edukativnog karaktera i bave se vrijednostima ljubavi, uvažavanja, međuljudske suradnje, snalaženja u društvu itd.

U biblioteci Bubamara nanovo je tiskana trideset godina stara ilustrirana priča Dječak i bundeva autora Branislava Glumca i Marina Zurla, koju u novom izdanju ilustrira spomenuti Davor Šunk. I ova četvrta slikovnica svojim zanimljivim sadržajem zapravo emitira za djecu i njihov razvoj poučne i pedagoški poticajne sadržaje.

Prema tome, povedite svoje najmilije najmlađega uzrasta, i dođite u utorak na predstavljanje ovih poučnih, iznimno estetski uspjelih i vrlo maštovitih slikovnica te se družite i uživo sa samim autorima!

(Visited 35 times, 1 visits today)

Komentari