Istaknuto
15.03.2018.

Ususret koncertnoj promociji novog EP-a “Valovi” u Močvari ovog petka razgovarali smo s pjevačicom i gitaristicom Lucijom Ivšić i novim bubnjarem Goranom Nježićem o planovima Punčki, ljetu i uspomenama.

11.03.2018.

"Comic Sans" Nevija Marasovića komičan je prikaz odnosa između oca i sina koji se silno razliku, ali su i silno nalik jedan drugome.

Knjige

Najava – Poziv na predstavljanje slikovnica

04.12.2016. Ziher.hrFoto: VBZ/Press

U utorak, 6. prosinca, na blagdan sv. Nikole, u 13 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu održat će se predstavljanje četiriju slikovnica u izdanju VBZ-a.

Iz tvornice biblioteke Ježek dolaze tri slikovnice: Miro i Mara, zatim Miro i Mara u zoološkom vrtu, obje nastale autorskom i ilustratorskom rukom poznatog dizajnera, ilustratora i dječjeg pisca Davora Šunka te Munje, gromovi… i električna struja – Kako je Mudrić otkrio struju, u čijem je nastanku sudjelovalo čak troje autora. Koncept i likove i za ovu je slikovnicu osmislio Davor Šunk, tekst je napisao Robert Mlinarec, a ilustrirala ga je Vanda Čižmek. Sve tri su slikovnice edukativnog karaktera i bave se vrijednostima ljubavi, uvažavanja, međuljudske suradnje, snalaženja u društvu itd.

U biblioteci Bubamara nanovo je tiskana trideset godina stara ilustrirana priča Dječak i bundeva autora Branislava Glumca i Marina Zurla, koju u novom izdanju ilustrira spomenuti Davor Šunk. I ova četvrta slikovnica svojim zanimljivim sadržajem zapravo emitira za djecu i njihov razvoj poučne i pedagoški poticajne sadržaje.

Prema tome, povedite svoje najmilije najmlađega uzrasta, i dođite u utorak na predstavljanje ovih poučnih, iznimno estetski uspjelih i vrlo maštovitih slikovnica te se družite i uživo sa samim autorima!

(Visited 18 times, 1 visits today)

Komentari