Istaknuto
21.09.2018.

Uoči početka nove kazališne sezone u Satiričkom kazalištu Kerempuh, razgovarali smo s redateljem Bobom Jelčićem o jednoj od najboljih prošlosezonskih predstava, njegovom autorskom projektu "Govori glasnije!".

16.09.2018.

Novi ravnatelj zagrebačke Opere prvi je stranac na tom mjestu od samostalnosti Hrvatske. Otkrio nam je na što će staviti naglasak u svom četverogodišnjem mandatu, ali i za koji nogometni klub navija te što mu je skriveni talent.

Knjige

Najava – Poziv na predstavljanje slikovnica

04.12.2016. Ziher.hrFoto: VBZ/Press

U utorak, 6. prosinca, na blagdan sv. Nikole, u 13 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu održat će se predstavljanje četiriju slikovnica u izdanju VBZ-a.

Iz tvornice biblioteke Ježek dolaze tri slikovnice: Miro i Mara, zatim Miro i Mara u zoološkom vrtu, obje nastale autorskom i ilustratorskom rukom poznatog dizajnera, ilustratora i dječjeg pisca Davora Šunka te Munje, gromovi… i električna struja – Kako je Mudrić otkrio struju, u čijem je nastanku sudjelovalo čak troje autora. Koncept i likove i za ovu je slikovnicu osmislio Davor Šunk, tekst je napisao Robert Mlinarec, a ilustrirala ga je Vanda Čižmek. Sve tri su slikovnice edukativnog karaktera i bave se vrijednostima ljubavi, uvažavanja, međuljudske suradnje, snalaženja u društvu itd.

U biblioteci Bubamara nanovo je tiskana trideset godina stara ilustrirana priča Dječak i bundeva autora Branislava Glumca i Marina Zurla, koju u novom izdanju ilustrira spomenuti Davor Šunk. I ova četvrta slikovnica svojim zanimljivim sadržajem zapravo emitira za djecu i njihov razvoj poučne i pedagoški poticajne sadržaje.

Prema tome, povedite svoje najmilije najmlađega uzrasta, i dođite u utorak na predstavljanje ovih poučnih, iznimno estetski uspjelih i vrlo maštovitih slikovnica te se družite i uživo sa samim autorima!

(Visited 27 times, 1 visits today)

Komentari