Istaknuto
21.06.2018.

"Katalonac" je naizgled neobavezna predstava koja će znalački nenametljivo, zakrivena smijehom, u gledatelju zatitrati neke mnogo dublje žice, vrlo aktualne u našem društvu.

20.06.2018.

Kolektiv emge prošle se godine na 14. Velesajmu kulture bavio pitanjem revitalizacije i prenamjene prostora zagrebačkih kinodvorana, u sklopu čega je nastala izložba "Kino 041 – pogled na prošlost i sadašnjost zagrebačkih kinodvorana". Izložba je ponovno postavljena na ovogodišnjem Design Districtu, što je bio povod za razgovor s Tenom Bakšaj, jednom od članica kolektiva.

Knjige

Najava – Poziv na predstavljanje slikovnica

04.12.2016. Ziher.hrFoto: VBZ/Press

U utorak, 6. prosinca, na blagdan sv. Nikole, u 13 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu održat će se predstavljanje četiriju slikovnica u izdanju VBZ-a.

Iz tvornice biblioteke Ježek dolaze tri slikovnice: Miro i Mara, zatim Miro i Mara u zoološkom vrtu, obje nastale autorskom i ilustratorskom rukom poznatog dizajnera, ilustratora i dječjeg pisca Davora Šunka te Munje, gromovi… i električna struja – Kako je Mudrić otkrio struju, u čijem je nastanku sudjelovalo čak troje autora. Koncept i likove i za ovu je slikovnicu osmislio Davor Šunk, tekst je napisao Robert Mlinarec, a ilustrirala ga je Vanda Čižmek. Sve tri su slikovnice edukativnog karaktera i bave se vrijednostima ljubavi, uvažavanja, međuljudske suradnje, snalaženja u društvu itd.

U biblioteci Bubamara nanovo je tiskana trideset godina stara ilustrirana priča Dječak i bundeva autora Branislava Glumca i Marina Zurla, koju u novom izdanju ilustrira spomenuti Davor Šunk. I ova četvrta slikovnica svojim zanimljivim sadržajem zapravo emitira za djecu i njihov razvoj poučne i pedagoški poticajne sadržaje.

Prema tome, povedite svoje najmilije najmlađega uzrasta, i dođite u utorak na predstavljanje ovih poučnih, iznimno estetski uspjelih i vrlo maštovitih slikovnica te se družite i uživo sa samim autorima!

(Visited 22 times, 1 visits today)

Komentari