Istaknuto
19.07.2018.

Tri autorska projekta, jedna opera, jedan mjuzikl, praizvedba jednog suvremenog hrvatskog teksta i uprizorenje jednog klasičnog naslova - to su najbolje predstave u sezoni 2017./18. koje se izdvajaju po svojoj kvaliteti, originalnosti, izvrsnoj režiji i glumačkim ostvarenjima.

18.07.2018.

Prošle godine počeli smo praksu filmova i albuma starih deset godina, tako i ove nastavljamo s filmskim naslovima, ovaj put iz 2008. godine.

Izvedbene umjetnosti

Najava: Predstava Voice from Europe dramske skupine FPZG-a u Gavelli

21.04.2014. Ziher.hr

voice from europeDramska skupina FPZG-a (Fakulteta političkih znanosti) u utorak, 22. travnja, u kazalištu Gavella izvest će predstavu „Voice from Europe“.

Tekst i režiju potpisuje Arno Vinković, producent je Marko Popsy Popović. Za kostimografiju je zadužena Tena Šestan, a za glazbu Zvonimir Varga i Arno Vinković.
Fotografija je djelo Zvonimira Prusine i Frane Stančića, video Mirka Czukora, a vizualni identitet Petra Novaka.

U predstavi glume Tadeja Pigac, Vlatka Rudančić, Nina Remenar, Karmen Miletić, Bojana Klepač, Željko Poljak, Juraj Gajski, Vibor Brkić-Tot i Luka Mihačić.

Predstava prati novozaposlenu članicu kabineta koja u radu s asistentima razotkriva različite načine gledanja na europske procese od strane građana i općeniti problem građana u suvremenoj politici koji je povezan s nemogućnošću poistovjećivanja s političkim institucijama i sveprisutnom političkom apatijom. Cilj predstave je prikazati da unutar zaposlenika Europske komisije postoje likovi s različitim pristupom prema EU birokraciji. Odaziv glasača (publike) na dolazeće izbore za Europski parlament otvorit će pitanje legitimnosti modernih demokracija.

Dobitnici su Rektorove nagrade 2013. godine.Dobitnici su nagrade ,,Daska koja život znači” za najbolji autorski tekst 18. festivala zagrebačkih kazališnih amatera. Ulaz je slobodan, a predstava počinje u 19:30. Ostale informacije možete pronaći na Facebook eventu.

(Visited 271 times, 1 visits today)

Komentari