Istaknuto
07.01.2019.

Vrijeme čitanja: 4 minute Zašto je važno biti član jedne ili više sekcija KSET-a detaljnije možete pročitati u knjizi, a mi smo za vas pripremili 9 zanimljivosti koje se kriju na stranicama punim bisera i zanimljivosti te brojnim fotografijama koje nas tjeraju da poželimo da smo živjeli u vrijeme naših roditelja, ali i da sami stvaramo svoje uspomene u KSET-u.

03.01.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Za početak 2019. godine prisjetit ćemo se domaćih albuma koji su po mišljenju glazbene redakcije obilježili godinu iza nas.

Izvedbene umjetnosti

Najava: Predstava ZKM-a 'Troia's Discount' u Tvornici kulture

19.11.2014. Ziher.hrVrijeme čitanja: 2 minute
Foto: www.zekaem.hr

Foto: www.zekaem.hr

U koprodukciji Zagrebačkog kazališta mladih, Tvornice kulture i Umjetničke organizacije SKOP premijerno će u subotu, 29. studenoga, u Tvornici kulture biti izvedena predstava  „Troia’s Discount“ redatelja i autora scenske instalacije Nenada Glavana. „Troia’s Discount“ je tekst slavnog talijanskog dvojca Ricci/Forte i revidira IX. knjigu Vergilijeve Eneide.

U toj brandiranoj krletki propagandnih apstrakcija, lišenih čovječnosti, otuđeni Vergilijevi junaci lutaju po robnom diskontu, potrošeni i rastrojeni u potrazi za novim “autentičnim” stimulansom. U klopku globalnog konzumerizma su čudom uhvaćeni delikventi casseurs Eurijal i Nis, zatim i tri žene Didona, Kreuza i Lavinija, povezane nemogućom ljubavi prema istom čovjeku.

U gerilskom pothvatu da dignu u zrak shopping mall ovi nemoćni junaci tragično stradavaju, a njihov otpor takvom sustavu, kojeg su i sami svojim konformizmom izgradili, poništava se tezom da “vole samo ono što ne mogu imati”. Prikaz je to promašenih, bankrotiranih sudbina punih nerealnih očekivanja. Atmosfere su trandy, dvosmislene, erotične s mnogo kompulzivnih strasti, a ambijent vrvi od pop ikona, neoklasika i nepodnošljive orgijske komercijalizacije.

Koprodukcija se ostvaruje i u suradnji sa Performing Arts Ensemble Ricci/Forte iz Rima i Teatro Piccolo (Teatro d’Europa) iz Milana.

U predstavi igraju Marica Vidušić, Anita Matić Delić, Jure Radnić, Mateo Videk i Sara Stanić. Za glazba i oblikovanje zvuka zaslužan je Massimo Passante Max, scenski pokret i koreografijiu Almira Osmanović, kostimograf je Matija Čop, oblikovanje rasvjete napravio je Vedran Rapo i suradnik za video je Igor Lušić. Ulaznice za studente koštat će samo 20 kuna.

(Visited 154 times, 1 visits today)

Komentari