Istaknuto
15.11.2017.

Gorillaz su u sklopu europske turneje na kojoj promoviraju album "Humanz" stigli i do Budimpešte gdje su nas podsjetili zašto toliko volimo njihov zarazni spoj funka, hip hopa, gospela i popa. S novim albumom svoj su glazbeni izričaj proširili i na dance glazbu i house ritmove te parter sportske arene pretvorili u plesni podij.

14.11.2017.

Miki ima novi album koji će promovirati u Tvornici kulture! Na novom albumu repa o nogometu, jazzu i palačinkama, a sličan asortiman pizdarija pronaći ćete i ovom razgovoru. O glumcima, plejmejkerima i stolarima pričali smo šetajući kroz Namu, jer se u njoj, kao i u Mikijevim pjesmama, može naći milijun svega.

Izvedbene umjetnosti

Najava: Predstava ZKM-a 'Troia's Discount' u Tvornici kulture

19.11.2014. Ziher.hr
Foto: www.zekaem.hr

Foto: www.zekaem.hr

U koprodukciji Zagrebačkog kazališta mladih, Tvornice kulture i Umjetničke organizacije SKOP premijerno će u subotu, 29. studenoga, u Tvornici kulture biti izvedena predstava  „Troia’s Discount“ redatelja i autora scenske instalacije Nenada Glavana. „Troia’s Discount“ je tekst slavnog talijanskog dvojca Ricci/Forte i revidira IX. knjigu Vergilijeve Eneide.

U toj brandiranoj krletki propagandnih apstrakcija, lišenih čovječnosti, otuđeni Vergilijevi junaci lutaju po robnom diskontu, potrošeni i rastrojeni u potrazi za novim “autentičnim” stimulansom. U klopku globalnog konzumerizma su čudom uhvaćeni delikventi casseurs Eurijal i Nis, zatim i tri žene Didona, Kreuza i Lavinija, povezane nemogućom ljubavi prema istom čovjeku.

U gerilskom pothvatu da dignu u zrak shopping mall ovi nemoćni junaci tragično stradavaju, a njihov otpor takvom sustavu, kojeg su i sami svojim konformizmom izgradili, poništava se tezom da “vole samo ono što ne mogu imati”. Prikaz je to promašenih, bankrotiranih sudbina punih nerealnih očekivanja. Atmosfere su trandy, dvosmislene, erotične s mnogo kompulzivnih strasti, a ambijent vrvi od pop ikona, neoklasika i nepodnošljive orgijske komercijalizacije.

Koprodukcija se ostvaruje i u suradnji sa Performing Arts Ensemble Ricci/Forte iz Rima i Teatro Piccolo (Teatro d’Europa) iz Milana.

U predstavi igraju Marica Vidušić, Anita Matić Delić, Jure Radnić, Mateo Videk i Sara Stanić. Za glazba i oblikovanje zvuka zaslužan je Massimo Passante Max, scenski pokret i koreografijiu Almira Osmanović, kostimograf je Matija Čop, oblikovanje rasvjete napravio je Vedran Rapo i suradnik za video je Igor Lušić. Ulaznice za studente koštat će samo 20 kuna.

Komentari