Istaknuto
20.03.2019.

Vrijeme čitanja: 2 minute U rubrici Nova glazba ponovno smo izdvojili najzanimljivije aktualne singlove ovog tjedna, a vi glasanjem odaberite svog favorita.

18.03.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Po završetku svakog mjeseca primit ćemo se posla i skupit ćemo nedavno izašle albume koje smo slušali na jedno mjesto. U veljači su nam kroz player prolazili Šumovi protiv Valova, Paul The Walrus, Stephany Stefan, Crvi, Akademija, Die Zoone, S kim ja radim i Kojoti.

Knjige

Najava: Predstavljanje knjige Vjerana Zuppe ˈSubjekt kao Gost. Mala hermeneutika dramskog likaˈ

21.12.2014. Tijana ŽivkoVrijeme čitanja: 1 minuta
Foto: Durieux/Press

Foto: Durieux/Press

Sutra će se, s početkom u 12 sati, u dvorani Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu održati predstavljanje knjige Vjerana Zuppe Subjekt kao Gost. Mala hermeneutika dramskog lika koja je izašla u izdanju Durieuxa.

U knjizi Vjerana Zuppe, uglednog dramaturga i pisca, središnje mjesto zauzimaju dva pojma – subjekt i lik koji tvore tematsku i problematsku okosnicu njegovih razmatranja. Zuppa nastoji protumačiti što subjekt znači liku a lik subjektu, a knjiga nudi svojevrsni mozaik dobro smišljenih, zaokruženih, međupovezanih i na jednoj tematskoj crti poredanih esejističko-analitičkih problematizacija ili problematskih slika „subjekta kao gosta“ u životu dramskoga lika.

O knjizi će, osim autora, govoriti Nenad Popović, Nataša Govedić, Sergej Pristaš, Ljiljana Filipović i Petar Milat.

(Visited 95 times, 1 visits today)

Komentari