Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Knjige

Najava: Predstavljanje knjige Vjerana Zuppe ˈSubjekt kao Gost. Mala hermeneutika dramskog likaˈ

21.12.2014. Tijana Živko
Foto: Durieux/Press

Foto: Durieux/Press

Sutra će se, s početkom u 12 sati, u dvorani Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu održati predstavljanje knjige Vjerana Zuppe Subjekt kao Gost. Mala hermeneutika dramskog lika koja je izašla u izdanju Durieuxa.

U knjizi Vjerana Zuppe, uglednog dramaturga i pisca, središnje mjesto zauzimaju dva pojma – subjekt i lik koji tvore tematsku i problematsku okosnicu njegovih razmatranja. Zuppa nastoji protumačiti što subjekt znači liku a lik subjektu, a knjiga nudi svojevrsni mozaik dobro smišljenih, zaokruženih, međupovezanih i na jednoj tematskoj crti poredanih esejističko-analitičkih problematizacija ili problematskih slika „subjekta kao gosta“ u životu dramskoga lika.

O knjizi će, osim autora, govoriti Nenad Popović, Nataša Govedić, Sergej Pristaš, Ljiljana Filipović i Petar Milat.

(Visited 65 times, 1 visits today)

Komentari