Istaknuto
16.08.2018.

Iako zadnjih godina nije u naponu snage, Madonna je kroz 35 godina karijere definirala glazbenu scenu kakvu poznajemo danas. Njezin 60. rođendan prilika je da se podsjetimo na veliku karijeru koja je promijenila svijet.

04.08.2018.

O skandaloznoj i pravno upitnoj smjeni Nataše Rajković s mjesta programske voditeljice Kulture SC-a te budućnosti Teatra &TD upitali smo za komentar istaknute, nagrađivane i cijenjene hrvatske kazališne redatelje koji su tijekom karijere djelovali u legendarnom kazalištu u Savskoj 25.

Knjige

Najava: Predstavljanje knjige Vjerana Zuppe ˈSubjekt kao Gost. Mala hermeneutika dramskog likaˈ

21.12.2014. Tijana Živko
Foto: Durieux/Press

Foto: Durieux/Press

Sutra će se, s početkom u 12 sati, u dvorani Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu održati predstavljanje knjige Vjerana Zuppe Subjekt kao Gost. Mala hermeneutika dramskog lika koja je izašla u izdanju Durieuxa.

U knjizi Vjerana Zuppe, uglednog dramaturga i pisca, središnje mjesto zauzimaju dva pojma – subjekt i lik koji tvore tematsku i problematsku okosnicu njegovih razmatranja. Zuppa nastoji protumačiti što subjekt znači liku a lik subjektu, a knjiga nudi svojevrsni mozaik dobro smišljenih, zaokruženih, međupovezanih i na jednoj tematskoj crti poredanih esejističko-analitičkih problematizacija ili problematskih slika „subjekta kao gosta“ u životu dramskoga lika.

O knjizi će, osim autora, govoriti Nenad Popović, Nataša Govedić, Sergej Pristaš, Ljiljana Filipović i Petar Milat.

(Visited 72 times, 1 visits today)

Komentari