Istaknuto
09.01.2018.

"Fantom u operi" Andrewa Lloyda Webbera na Broadwayu je premijerno zaigrao 9. siječnja 1988. godine. Riječ je o najdugovječnijem brodvejskom mjuziklu koji oduševljava u svakom aspektu. Ovaj kazališni spektakl odražava i razlike između američkog i europskog pristupa kulturnim sadržajima.

06.01.2018.

Animirani filmovi nisu samo za djecu, a u ovoj filmolisti donosimo izbor filmova koji zadivljuju svojom pričom, animacijom i originalnošću.

Knjige

Najava: Predstavljanje knjige Vjerana Zuppe ˈSubjekt kao Gost. Mala hermeneutika dramskog likaˈ

21.12.2014. Tijana Živko
Foto: Durieux/Press

Foto: Durieux/Press

Sutra će se, s početkom u 12 sati, u dvorani Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu održati predstavljanje knjige Vjerana Zuppe Subjekt kao Gost. Mala hermeneutika dramskog lika koja je izašla u izdanju Durieuxa.

U knjizi Vjerana Zuppe, uglednog dramaturga i pisca, središnje mjesto zauzimaju dva pojma – subjekt i lik koji tvore tematsku i problematsku okosnicu njegovih razmatranja. Zuppa nastoji protumačiti što subjekt znači liku a lik subjektu, a knjiga nudi svojevrsni mozaik dobro smišljenih, zaokruženih, međupovezanih i na jednoj tematskoj crti poredanih esejističko-analitičkih problematizacija ili problematskih slika „subjekta kao gosta“ u životu dramskoga lika.

O knjizi će, osim autora, govoriti Nenad Popović, Nataša Govedić, Sergej Pristaš, Ljiljana Filipović i Petar Milat.

(Visited 65 times, 1 visits today)

Komentari