Istaknuto
07.01.2019.

Vrijeme čitanja: 4 minute Zašto je važno biti član jedne ili više sekcija KSET-a detaljnije možete pročitati u knjizi, a mi smo za vas pripremili 9 zanimljivosti koje se kriju na stranicama punim bisera i zanimljivosti te brojnim fotografijama koje nas tjeraju da poželimo da smo živjeli u vrijeme naših roditelja, ali i da sami stvaramo svoje uspomene u KSET-u.

03.01.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Za početak 2019. godine prisjetit ćemo se domaćih albuma koji su po mišljenju glazbene redakcije obilježili godinu iza nas.

Knjige

Najava – Predstavljanje nove knjige Slavenke Drakulić u ZKM-u

06.12.2016. Ziher.hrFoto: Fraktura/Press
Vrijeme čitanja: 1 minuta

U ponedjeljak, 12. prosinca, u 19 sati u Zagrebačkom kazalištu mladih poznata će književnica Slavenka Drakulić predstaviti svoj novi roman Mileva Einstein, teorija tuge. Uz autoricu će o knjizi govoriti i Anera Ryznar, Irena Vrkljan i Seid Serdarević.

Mileva Einstein bila je genijalna matematičarka te prva žena na politehničkom fakultetu Sveučilišta u Zürichu, uvijek druga i drugačija. Njezina teorija tuge teška je poput bilo koje teorije relativnosti, ali i mnogo češća.

Slavenka Drakulić u romanu Mileva Einstein, teorija tuge oživljava genij Alberta Einsteina i njegove obitelji. Pred čitateljima se rađa snažna žena, opipljiva, stvarna, puna života, ali i depresije, melankolije i ljubavi. Mileva Einstein je žena u kojoj pronalazimo sve ženske uloge s kojima se one nose snažnije od bilo kojeg muškarca.

Prema tome, dođite u ponedjeljak, 12. prosinca u Zagrebačko kazalište mladih te zajedno s autoricom uronite u priču o inspirativnoj i snažnoj ženi koja je stajala uz jednog od najvećih genija u povijesti.

(Visited 48 times, 1 visits today)

Komentari