Istaknuto
21.09.2018.

Uoči početka nove kazališne sezone u Satiričkom kazalištu Kerempuh, razgovarali smo s redateljem Bobom Jelčićem o jednoj od najboljih prošlosezonskih predstava, njegovom autorskom projektu "Govori glasnije!".

16.09.2018.

Novi ravnatelj zagrebačke Opere prvi je stranac na tom mjestu od samostalnosti Hrvatske. Otkrio nam je na što će staviti naglasak u svom četverogodišnjem mandatu, ali i za koji nogometni klub navija te što mu je skriveni talent.

Knjige

Najava – Predstavljanje nove knjige Slavenke Drakulić u ZKM-u

06.12.2016. Ziher.hrFoto: Fraktura/Press

U ponedjeljak, 12. prosinca, u 19 sati u Zagrebačkom kazalištu mladih poznata će književnica Slavenka Drakulić predstaviti svoj novi roman Mileva Einstein, teorija tuge. Uz autoricu će o knjizi govoriti i Anera Ryznar, Irena Vrkljan i Seid Serdarević.

Mileva Einstein bila je genijalna matematičarka te prva žena na politehničkom fakultetu Sveučilišta u Zürichu, uvijek druga i drugačija. Njezina teorija tuge teška je poput bilo koje teorije relativnosti, ali i mnogo češća.

Slavenka Drakulić u romanu Mileva Einstein, teorija tuge oživljava genij Alberta Einsteina i njegove obitelji. Pred čitateljima se rađa snažna žena, opipljiva, stvarna, puna života, ali i depresije, melankolije i ljubavi. Mileva Einstein je žena u kojoj pronalazimo sve ženske uloge s kojima se one nose snažnije od bilo kojeg muškarca.

Prema tome, dođite u ponedjeljak, 12. prosinca u Zagrebačko kazalište mladih te zajedno s autoricom uronite u priču o inspirativnoj i snažnoj ženi koja je stajala uz jednog od najvećih genija u povijesti.

(Visited 36 times, 1 visits today)

Komentari