Istaknuto
14.06.2018.

Folklorni ansambl Ivan Goran Kovačić već 70 godina djeluje u okviru istoimenog studentskog kulturno umjetničkog društva kao jedan od najboljih i najslavnijih hrvatskih folklornih ansambala. Okruglu obljetnicu proslavili su odličnim koncertom u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

10.06.2018.

Uoči Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, a nekoliko dana nakon presude Zdravku Mamiću, pjesma "Nogomet" Pips, Chips & Videoclipsa ponovno postaje iznimno aktualan društveni komentar. Kako je Ripper 1998. u žar zbivanja smjestio u suštini antinogometnu pjesmu, to se ne susreće često.

Knjige

Najava – Predstavljanje nove knjige Slavenke Drakulić u ZKM-u

06.12.2016. Ziher.hrFoto: Fraktura/Press

U ponedjeljak, 12. prosinca, u 19 sati u Zagrebačkom kazalištu mladih poznata će književnica Slavenka Drakulić predstaviti svoj novi roman Mileva Einstein, teorija tuge. Uz autoricu će o knjizi govoriti i Anera Ryznar, Irena Vrkljan i Seid Serdarević.

Mileva Einstein bila je genijalna matematičarka te prva žena na politehničkom fakultetu Sveučilišta u Zürichu, uvijek druga i drugačija. Njezina teorija tuge teška je poput bilo koje teorije relativnosti, ali i mnogo češća.

Slavenka Drakulić u romanu Mileva Einstein, teorija tuge oživljava genij Alberta Einsteina i njegove obitelji. Pred čitateljima se rađa snažna žena, opipljiva, stvarna, puna života, ali i depresije, melankolije i ljubavi. Mileva Einstein je žena u kojoj pronalazimo sve ženske uloge s kojima se one nose snažnije od bilo kojeg muškarca.

Prema tome, dođite u ponedjeljak, 12. prosinca u Zagrebačko kazalište mladih te zajedno s autoricom uronite u priču o inspirativnoj i snažnoj ženi koja je stajala uz jednog od najvećih genija u povijesti.

(Visited 25 times, 1 visits today)

Komentari