Istaknuto
15.11.2017.

Gorillaz su u sklopu europske turneje na kojoj promoviraju album "Humanz" stigli i do Budimpešte gdje su nas podsjetili zašto toliko volimo njihov zarazni spoj funka, hip hopa, gospela i popa. S novim albumom svoj su glazbeni izričaj proširili i na dance glazbu i house ritmove te parter sportske arene pretvorili u plesni podij.

14.11.2017.

Miki ima novi album koji će promovirati u Tvornici kulture! Na novom albumu repa o nogometu, jazzu i palačinkama, a sličan asortiman pizdarija pronaći ćete i ovom razgovoru. O glumcima, plejmejkerima i stolarima pričali smo šetajući kroz Namu, jer se u njoj, kao i u Mikijevim pjesmama, može naći milijun svega.

Izvedbene umjetnosti

Najava: Premijera 'Jazavca u Kerempuhu' u režiji Olivera Frljića

05.10.2014. Ziher.hr
Foto: www.kazalistekerempuh.hr

Foto: www.kazalistekerempuh.hr

Satiričko kazalište Kerempuh novu će sezonu otvoriti autorskim projektom Oliver Frljića, „Jazavac u Kerempuhu“.

Kako je sam redatelj zapisao: „Što se dogodilo s Jazavcem otkad je njegovo ime izbrisano iz naziva Satiričkog kazališta? Je li se vratio u Kočićevu dramu iz koje je i došao? Ili se ponovno našao pred sudom? Je li njegovo mjesto na pozornici nacionalne zoologije zauzela etnički čista kuna?

Mlađe generacije Jazavca nikada nisu upoznale. Starije su ga, sukladno službenim kulturnim politikama, temeljito zaboravile. Što se događa kad se ovaj nezvani gost vrati u kazalište koje se nekada dičilo njegovim imenom? Pravimo li se i dalje da ne znamo tko je i što Jazavac?

Foto: www.kazalistekerempuh.hr

Foto: www.kazalistekerempuh.hr

Ipak, Jazavac kojeg ovdje upoznajemo nije onaj Kočićev, a još manje satiričko-kazališni. On je zajednički nazivnik za vrijeme u kojem su određena imena predstavljala opasnost za njihove vlasnike, vrijeme koje bi nam se, ako je ikada otišlo, u skoroj budućnosti moglo vratiti. Jazavac kojeg ovdje upoznajemo je neočekivani odraz koji pojedini od nas otkrivaju u ogledalu kad potraže svoj vlastiti lik. S Jazavcem, koji se vratio na mjesto zločina, mjesto na kojem je simbolički ubijen, vraća se i sjećanje koje je obrisano.“

Autori teksta su, uz Frljića, Vilim Matula, Borko Perić, Hrvoje Kečkeš i Rakan Rushaidat, koji i glume u predstavi. Dramaturginja je Dora Delbianco, kostimografkinja Sandra Dekanić, Damir Ključarić je zadužen za izbor glazbe, a sam redatelj je ujedno i scenograf. Premijera predstave je u utorak, 7. listopada, a igra i 9., 10. te 11. listopada.

Komentari