Istaknuto
15.11.2017.

Gorillaz su u sklopu europske turneje na kojoj promoviraju album "Humanz" stigli i do Budimpešte gdje su nas podsjetili zašto toliko volimo njihov zarazni spoj funka, hip hopa, gospela i popa. S novim albumom svoj su glazbeni izričaj proširili i na dance glazbu i house ritmove te parter sportske arene pretvorili u plesni podij.

14.11.2017.

Miki ima novi album koji će promovirati u Tvornici kulture! Na novom albumu repa o nogometu, jazzu i palačinkama, a sličan asortiman pizdarija pronaći ćete i ovom razgovoru. O glumcima, plejmejkerima i stolarima pričali smo šetajući kroz Namu, jer se u njoj, kao i u Mikijevim pjesmama, može naći milijun svega.

Izvedbene umjetnosti

Najava: Premijera plesno-lutkarske dječje predstave 'MINIMI' u kazalištu Dubrava

28.10.2014. Ziher.hr
Foto: Press

Foto: Press

Varaždinska plesna umjetnica Sanja Tropp Frühwald i njezin suprug Till Frühwald autori su plesno-lutkarsko-igrane predstave MINIMI koja će u četvrtak, 30. listopada u 19:30 sati, premijerno biti izvedena u Dječjem kazalištu Dubrava u Zagrebu. U predstavi, koja je namijenjena djeci starijoj od pet godina, uloge tumače Petar Cvirn, Arijana Pospišil te još jedna Varaždinka, Ana Mrak.

„MINIMI je suvremena interaktivna plesna predstava koja se događa u razini dječjih očiju, a postavlja velika pitanja o malim stvarima. Govori o identitetu, odrastanju i trenucima kad smo mali, ali smo veliki, odnosno nismo više mali, ali smo dosta veliki da ne budemo mali… Govori o malim ljudima u velikom gradu, o uklapanju, pripadanju, samostalnosti i samopouzdanju“, poručuju autori te dodaju da MINIMI promatra ljudsko tijelo kao pozornicu i dozvoljava da tijelo i njegove mogućnosti, pa tako i nas same, vidimo na posve nov način.

Predstava je nastala u koprodukciji umjetničke organizacije VRUM s Dječjim kazalištem Dubrava te Prostorom Plus iz Rijeke, organizacijama okupljenim u Klikeru, prvoj hrvatskoj mreži posvećenoj suvremenom plesu za mladu publiku te s djecom i mladima. MINIMI će drugu izvedbu održati u Zagrebu u nedjelju, 2. studenog, a izvest će se i 6. studenog u Rijeci. Također, i Varaždinci će uskoro imati prilike pogledati predstavu na daskama varaždinskog HNK, a datum će biti poznat uskoro.

Komentari