Istaknuto
13.07.2018.

Uoči koncerta Mayalesa u Muzeju suvremene umjetnosti, sjeo sam s Petrom Beluhanom u jedan kvartovski kafić na Sigečici pa smo porazgovarali o "Simbolu za sunce", trenutnoj postavi benda, ovogodišnjem INmusicu, što to znači biti autentičan na sceni i drugim temama.

02.07.2018.

Prošao je još jedan INmusic festival. Ovo su zaključna razmatranja i komentar Ziherove glazbene redakcije na trinaesti INmusic festival.

Izvedbene umjetnosti

Najava: Prezentacija klaunske radionce Triko Cirkus Teatra u KUC Travno

18.06.2014. Ziher.hr
Foto: facebook.com/triko-cirkus-teatar

Foto: facebook.com/triko-cirkus-teatar

Triko Cirkus Teatar u suradnji s KUC-om Travno u srijedu, 18.6., u 20 sati u velikoj dvorani KUC-a Travno organizira prezentaciju klaunske radionice Lee Delong, prve u nizu radionica kazališnog klauna u sklopu projekta Klaunska platforma. Prezentacija je zapravo večer klaunskih scena koje su nastale tijekom radionice, uz pratnju mini benda.

Kazališni klaun najautentičnija je od svih glumačkih tehnika jer izvire iz nas samih, iz onoga što je ljudsko u nama. Klaunski humor upravo je zbog toga univerzalan. Dok se smije klaunu, publika se smije sama sebi, svojim manama, svojim nedostacima, a ta nas samoironija liječi, jer smijeh je najbolji lijek! Na putu pronalska našeg, osobnog, specifičnog, jedinstvenog klauna, pomaže nam crveni nos, najmanja maska na svijetu.

Kroz svijet klaunskih improvizacija provest će vas klaunovi Dražen Šivak, Maja Posavec, Nikolina Majdak, Nera Stipičević, Marina Stanger, Nikolina Manojlović Vračar, Dino Rogić, Mirel Huskić, Jelena Mesar, Milan Mainić, Hrvoje Čupić, Sanja Drakulić, Petra Kurtela, Davorka Horvat  i Dinka Vuković, te glazbenici Nicolas Sinković i Frederic Lange.

Ulaznice se prodaju po cijeni od 25 kuna, a program je nastao uz potporu Grada Zagreba i Ministarstva kulture RH.

(Visited 66 times, 1 visits today)

Komentari