Istaknuto
20.08.2017.

Dadaizam, kao umjetnički pokret, na svojim marginama skriva imena umjetnica koja zaslužuju da se svjetlo i pozornost skrene na njihov rad.

08.08.2017.

Pozadina mog romana, nazovimo ga tako, ili bolje – motiv zašto sam ga krenuo pisati jest hommage mojoj babi i dedi, zakletim antifašistima, ljudima koji su bili u logorima, austrijskim, mađarskim i ustaškim, ljudima koji su cijeli život krvavo radili za male nadnice, ljudima koji su odbili penziju jer su vidjeli da i komunisti kradu.

Izvedbene umjetnosti

Najava: Prezentacija klaunske radionce Triko Cirkus Teatra u KUC Travno

18.06.2014. Ziher.hr
Foto: facebook.com/triko-cirkus-teatar

Foto: facebook.com/triko-cirkus-teatar

Triko Cirkus Teatar u suradnji s KUC-om Travno u srijedu, 18.6., u 20 sati u velikoj dvorani KUC-a Travno organizira prezentaciju klaunske radionice Lee Delong, prve u nizu radionica kazališnog klauna u sklopu projekta Klaunska platforma. Prezentacija je zapravo večer klaunskih scena koje su nastale tijekom radionice, uz pratnju mini benda.

Kazališni klaun najautentičnija je od svih glumačkih tehnika jer izvire iz nas samih, iz onoga što je ljudsko u nama. Klaunski humor upravo je zbog toga univerzalan. Dok se smije klaunu, publika se smije sama sebi, svojim manama, svojim nedostacima, a ta nas samoironija liječi, jer smijeh je najbolji lijek! Na putu pronalska našeg, osobnog, specifičnog, jedinstvenog klauna, pomaže nam crveni nos, najmanja maska na svijetu.

Kroz svijet klaunskih improvizacija provest će vas klaunovi Dražen Šivak, Maja Posavec, Nikolina Majdak, Nera Stipičević, Marina Stanger, Nikolina Manojlović Vračar, Dino Rogić, Mirel Huskić, Jelena Mesar, Milan Mainić, Hrvoje Čupić, Sanja Drakulić, Petra Kurtela, Davorka Horvat  i Dinka Vuković, te glazbenici Nicolas Sinković i Frederic Lange.

Ulaznice se prodaju po cijeni od 25 kuna, a program je nastao uz potporu Grada Zagreba i Ministarstva kulture RH.

Komentari