Istaknuto
15.11.2017.

Gorillaz su u sklopu europske turneje na kojoj promoviraju album "Humanz" stigli i do Budimpešte gdje su nas podsjetili zašto toliko volimo njihov zarazni spoj funka, hip hopa, gospela i popa. S novim albumom svoj su glazbeni izričaj proširili i na dance glazbu i house ritmove te parter sportske arene pretvorili u plesni podij.

14.11.2017.

Miki ima novi album koji će promovirati u Tvornici kulture! Na novom albumu repa o nogometu, jazzu i palačinkama, a sličan asortiman pizdarija pronaći ćete i ovom razgovoru. O glumcima, plejmejkerima i stolarima pričali smo šetajući kroz Namu, jer se u njoj, kao i u Mikijevim pjesmama, može naći milijun svega.

Film

Najava – Revija europskog filma u Zagrebu

05.07.2014. Hrvoje Korbar
Foto: facebook.com

Foto: facebook.com

Tradicionalna Revija europskog filma ove se godine održava početkom srpnja, povodom prve godišnjice ulaska Hrvatske u Europsku Uniju. Od 6. do 16. srpnja Zagrepčani će imati priliku da na dvije lokacije (Ljetno kino Tuškanac i Art kino Metropolis) pogledaju neke od najvećih uspješnica europskog filma i filmove koji su bili nominirani za nagradu LUX Europskog parlamenta.

Program revije započinje 6. srpnja u 21 sat projekcijom filma Mamin dečkić autora Guillaumea Galliennea koji u filmu igra i sebe i svoju majku. Film su kritičari dočekali s oduševljenjem, a osvojio je i 5 nagrada César, najuglednijih francuskih priznanja za filmsko ostvarenje.  Na programu će se naći i duhovita talijanska igrano-dokumentarna drama Italija, voli je ili napusti koji prati putovanje dvojice prijatelja Italijom u Fiatu 500 i potrazi za autentičnim načinom života i prednostima koje Italija nudi. U Ljetnom kinu bit će prikazani još i češka komedija Savršeni dani, britanska komedija Danak anđela i francuski filmovi Hrabri mališan, 9 mjeseci strogog zatvora Imena ljubavi.

Program u Art kinu Metropolis nastavlja se talijanskom dramom Shun Li i pjesnik koja prati živote emigranata, belgijskim filmom Alabama Monroe koji je ove godine dobio i nominaciju za Oscara za najbolji strani film te s dvije regionalne koprodukcije – Djecom Aide Begić koja su premijeru imala na festivalu u Cannesu i Krugovima Srđana Golubovića, koji su pokupili nagrade diljem svijeta. Ulaz na sve filmove je besplatan, a detaljan raspored možete pronaći ovdje.

Komentari