Istaknuto
13.07.2018.

Uoči koncerta Mayalesa u Muzeju suvremene umjetnosti, sjeo sam s Petrom Beluhanom u jedan kvartovski kafić na Sigečici pa smo porazgovarali o "Simbolu za sunce", trenutnoj postavi benda, ovogodišnjem INmusicu, što to znači biti autentičan na sceni i drugim temama.

02.07.2018.

Prošao je još jedan INmusic festival. Ovo su zaključna razmatranja i komentar Ziherove glazbene redakcije na trinaesti INmusic festival.

Film

Najava – Revija europskog filma u Zagrebu

05.07.2014. Hrvoje Korbar
Foto: facebook.com

Foto: facebook.com

Tradicionalna Revija europskog filma ove se godine održava početkom srpnja, povodom prve godišnjice ulaska Hrvatske u Europsku Uniju. Od 6. do 16. srpnja Zagrepčani će imati priliku da na dvije lokacije (Ljetno kino Tuškanac i Art kino Metropolis) pogledaju neke od najvećih uspješnica europskog filma i filmove koji su bili nominirani za nagradu LUX Europskog parlamenta.

Program revije započinje 6. srpnja u 21 sat projekcijom filma Mamin dečkić autora Guillaumea Galliennea koji u filmu igra i sebe i svoju majku. Film su kritičari dočekali s oduševljenjem, a osvojio je i 5 nagrada César, najuglednijih francuskih priznanja za filmsko ostvarenje.  Na programu će se naći i duhovita talijanska igrano-dokumentarna drama Italija, voli je ili napusti koji prati putovanje dvojice prijatelja Italijom u Fiatu 500 i potrazi za autentičnim načinom života i prednostima koje Italija nudi. U Ljetnom kinu bit će prikazani još i češka komedija Savršeni dani, britanska komedija Danak anđela i francuski filmovi Hrabri mališan, 9 mjeseci strogog zatvora Imena ljubavi.

Program u Art kinu Metropolis nastavlja se talijanskom dramom Shun Li i pjesnik koja prati živote emigranata, belgijskim filmom Alabama Monroe koji je ove godine dobio i nominaciju za Oscara za najbolji strani film te s dvije regionalne koprodukcije – Djecom Aide Begić koja su premijeru imala na festivalu u Cannesu i Krugovima Srđana Golubovića, koji su pokupili nagrade diljem svijeta. Ulaz na sve filmove je besplatan, a detaljan raspored možete pronaći ovdje.

(Visited 746 times, 1 visits today)

Komentari