Istaknuto
24.04.2019.

Vrijeme čitanja: 2 minute Svake srijede izdvajamo najzanimljivije domaće i regionalne singlove, a na vama je da odaberete svog favorita. Bacite uho i na našu preporuku stranih noviteta.

22.04.2019.

Vrijeme čitanja: 6 minute Po završetku svakog mjeseca primit ćemo se posla i skupit ćemo nedavno izašle albume koje smo slušali na jedno mjesto. U ožujku su nam kroz player prolazili Porto Morto, Pseća plaža, Killed a Fox, The Sepia Sisters, Bakterije, FNC Diverzant, Trophy Jump, From Another Mother i Svemir.

Glazba

Najava: RYKARDA PARASOL + ŽEN u Močvari

04.05.2014. Ziher.hrVrijeme čitanja: 2 minute
Foto. Ziher.hr

Foto: press

Fantastična rock noir diva iz San Francisca – Rykarda Parasol prvi put u Hrvatskoj u četvrtak u Močvari, u sklopu promotivne europske turneje.

Zavodljiva velikooka rock diva može se pohvaliti činjenicom da je često opisuju kao glazbeni spoj Nick Cavea i PJ Harvey, a uspoređivana je i s Nico and The Velvet Underground i Johnnyijem Cashom. Stvara glazbu isprepletenu nitima sirovih stvarnih priča koje karakteriziraju mračni, ali iskreni tekstovi, puni zagonetne, melankolične atmosfere.

Već cijelo desetljeće  kreira svoj vlastiti glazbeni izričaj i vlastite pjesme koje istovremeno i producira. One zrače i odzvanjaju visoko stiliziranom audio-vizualnom estetikom, dok je vlastiti rock noir zvuk kao i film noir stilizirano dramatičan, oštar u svom cinizmu i psihologiji te ispunjen nepredvidivim preokretima.

Rykarda je dosad izdala album prvijenac “Our Hearts First Meet”  (2006. ), a nakon njega uslijedilo je drugo studijsko ostvarenje naziva “For Blood And Wine”  iz 2009. Sljedeće godine slijedi split single sa američkim rock bendom Mister Loveless, a dvije godine kasnije i fantastičan EP  “Heart and soul”, koji je snimila zajedno sa poljskom supergrupom Heart & Soul sastavljenom od članova bendova 2Cresky, The Shipyard i L.Stadt.  Trenutno je aktualan treći album kojeg izdaje za EMI Music Poland “Against The Sun” iz 2013. godine.

“Cashovsko-caveskoj” pjevačici kao predgrupa pridružit će se već dobro poznat i priznat kreativan audio-kolektiv iz Zagreba, grupa ŽEN.

Žen 2009. godine osnivaju Eva Badanjak (gitara, vokal, klavijature), Sara Ercegović (bubnjevi, sintesajzeri, vokal), Ivona Ivković (bas gitara, sintesajzeri, vokal) i Tanja Minarik (vizualizacije). Prvi album “I onda je sve počelo” kritičari proglašavaju jednim od najboljih prošlogodišnjih glazbenih izdanja, a Žen itekako obećava i odvodi u budućnost. 

Ovaj kolektiv djevojaka koji volimo otvara ovu posebno neobično-suludu večer. Djevojke su  nedavno otvorile  show i za Wooden Shjips. Njihov kraut, post, math i psychedelic rock, nakon uspješne europske turneje “Poseban slučaj 2013” gdje su nastupale sve od Slovenije do Švedske, u četvrtak će zavibrirati Močvarom.


Ulaznice za mistični četvrtak možete pronaći u pretprodaji po 45 kuna, a na dan koncerta po 60 kuna. Kupiti se mogu u sustavu Entrio te na svim službenim pretprodajnim lokacijama (Dirty old shop, Aquarius CD shop, Galerija Klović, The movie pub). 

 

(Visited 102 times, 1 visits today)

Komentari