Istaknuto
20.03.2019.

Vrijeme čitanja: 2 minute U rubrici Nova glazba ponovno smo izdvojili najzanimljivije aktualne singlove ovog tjedna, a vi glasanjem odaberite svog favorita.

18.03.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Po završetku svakog mjeseca primit ćemo se posla i skupit ćemo nedavno izašle albume koje smo slušali na jedno mjesto. U veljači su nam kroz player prolazili Šumovi protiv Valova, Paul The Walrus, Stephany Stefan, Crvi, Akademija, Die Zoone, S kim ja radim i Kojoti.

Knjige

Najava: Španjolska spisateljica Rosa Montero gostuje u Zagrebu

01.12.2014. Tijana ŽivkoVrijeme čitanja: 1 minuta
Foto: facebook.com/Rosa Montero

Foto: facebook.com/Rosa Montero

Slavna španjolska spisateljica i novinarka Rosa Montero dolazi u Zagreb. U srijedu, 3. prosinca, u 12 sati, gostovat će u Knjižnici Bogdana Ogrizovića te predstaviti svoju knjigu Luđakinja u nama, koja je nedavno objavljena u Hrvatskoj u izdanju Disputa.

Recenzija djela Luđakinja u nama.

Osim autorice u predstavljanju knjige sudjelovat će Irena Lukšić, urednica biblioteke ‘Na tragu klasika’, autorica pogovora Gordana Matić i prevoditelj Matija Janeš.

Rosa Montero rođena je 1951. godine u Madridu. Nakon završene srednje škole studirala je psihologiju, ali je na kraju završila novinarstvo. Za svoj novinarski rad dobila je nekoliko uglednih nagrada, a pisala je i scenarije za nacionalnu televiziju TVE. Od književnih djela najvažniji su joj romani Tretirat ću te kao kraljicu, Ljudožderova kći, Pripovijest o providnom kralju, Suze na kiši, Luđakinja u nama i zbirka priča Ljubavnici i neprijatelji. Dobitnica je i ugledne književne nagrade Gabriel Garcia Marquez za svoj literarni i novinarski rad.

(Visited 128 times, 1 visits today)

Komentari