Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Knjige

Najava: Španjolska spisateljica Rosa Montero gostuje u Zagrebu

01.12.2014. Tijana Živko
Foto: facebook.com/Rosa Montero

Foto: facebook.com/Rosa Montero

Slavna španjolska spisateljica i novinarka Rosa Montero dolazi u Zagreb. U srijedu, 3. prosinca, u 12 sati, gostovat će u Knjižnici Bogdana Ogrizovića te predstaviti svoju knjigu Luđakinja u nama, koja je nedavno objavljena u Hrvatskoj u izdanju Disputa.

Recenzija djela Luđakinja u nama.

Osim autorice u predstavljanju knjige sudjelovat će Irena Lukšić, urednica biblioteke ‘Na tragu klasika’, autorica pogovora Gordana Matić i prevoditelj Matija Janeš.

Rosa Montero rođena je 1951. godine u Madridu. Nakon završene srednje škole studirala je psihologiju, ali je na kraju završila novinarstvo. Za svoj novinarski rad dobila je nekoliko uglednih nagrada, a pisala je i scenarije za nacionalnu televiziju TVE. Od književnih djela najvažniji su joj romani Tretirat ću te kao kraljicu, Ljudožderova kći, Pripovijest o providnom kralju, Suze na kiši, Luđakinja u nama i zbirka priča Ljubavnici i neprijatelji. Dobitnica je i ugledne književne nagrade Gabriel Garcia Marquez za svoj literarni i novinarski rad.

(Visited 103 times, 1 visits today)

Komentari