Istaknuto
16.08.2018.

Iako zadnjih godina nije u naponu snage, Madonna je kroz 35 godina karijere definirala glazbenu scenu kakvu poznajemo danas. Njezin 60. rođendan prilika je da se podsjetimo na veliku karijeru koja je promijenila svijet.

04.08.2018.

O skandaloznoj i pravno upitnoj smjeni Nataše Rajković s mjesta programske voditeljice Kulture SC-a te budućnosti Teatra &TD upitali smo za komentar istaknute, nagrađivane i cijenjene hrvatske kazališne redatelje koji su tijekom karijere djelovali u legendarnom kazalištu u Savskoj 25.

Knjige

Najava: Španjolska spisateljica Rosa Montero gostuje u Zagrebu

01.12.2014. Tijana Živko
Foto: facebook.com/Rosa Montero

Foto: facebook.com/Rosa Montero

Slavna španjolska spisateljica i novinarka Rosa Montero dolazi u Zagreb. U srijedu, 3. prosinca, u 12 sati, gostovat će u Knjižnici Bogdana Ogrizovića te predstaviti svoju knjigu Luđakinja u nama, koja je nedavno objavljena u Hrvatskoj u izdanju Disputa.

Recenzija djela Luđakinja u nama.

Osim autorice u predstavljanju knjige sudjelovat će Irena Lukšić, urednica biblioteke ‘Na tragu klasika’, autorica pogovora Gordana Matić i prevoditelj Matija Janeš.

Rosa Montero rođena je 1951. godine u Madridu. Nakon završene srednje škole studirala je psihologiju, ali je na kraju završila novinarstvo. Za svoj novinarski rad dobila je nekoliko uglednih nagrada, a pisala je i scenarije za nacionalnu televiziju TVE. Od književnih djela najvažniji su joj romani Tretirat ću te kao kraljicu, Ljudožderova kći, Pripovijest o providnom kralju, Suze na kiši, Luđakinja u nama i zbirka priča Ljubavnici i neprijatelji. Dobitnica je i ugledne književne nagrade Gabriel Garcia Marquez za svoj literarni i novinarski rad.

(Visited 111 times, 1 visits today)

Komentari