Istaknuto
07.01.2019.

Vrijeme čitanja: 4 minute Zašto je važno biti član jedne ili više sekcija KSET-a detaljnije možete pročitati u knjizi, a mi smo za vas pripremili 9 zanimljivosti koje se kriju na stranicama punim bisera i zanimljivosti te brojnim fotografijama koje nas tjeraju da poželimo da smo živjeli u vrijeme naših roditelja, ali i da sami stvaramo svoje uspomene u KSET-u.

03.01.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Za početak 2019. godine prisjetit ćemo se domaćih albuma koji su po mišljenju glazbene redakcije obilježili godinu iza nas.

Izvedbene umjetnosti

Najava – Trijada: Preispitivanje ženskih principa kroz mitologiju

03.02.2015. Hrvoje KorbarVrijeme čitanja: 1 minuta
Foto: ZPC

Foto: ZPC

Maša Kolar, jedna od naših najuglednijih koreografkinja koja je publiku na Riječkim ljetnim noćima prošle godine oduševila koreografijom Don Juana s glazbom Rundek Cargo Trija, vraća se u Zagreb novom predstavom naslovljenom Trijada, u kojoj uz koreografkinju nastupaju Ricardo Campos Freire, portugalski plesni umjetnik te član beogradske Bitef Dance kompanije, Dino Baksa, renomirani vizažist te nekadašnji renomirani plesač, i Josipa Kukor, plesačica i samouka glazbenica. Predstava će biti premijerno izvedena 5. veljače, a reprize nas očekuju 6. i 7. veljače u Zagrebačkom plesnom centru.

Uz šturu najavu predstave Vergilijevim stihovima posvećenih Izidi (“Ja sam gospodarica rata/Ja sam gospodarica groma/Ja smirujem i podižem more…“) , Maša Kolar u intervjuu za portal Plesnascena.hr otkriva kako se nakon bavljenja arhetipom muškarca u Don Juanu u ovoj predstavi odlučila baviti ženom, ali ne ženom kao potlačenim i diskriminiranim spolom, već ženom kao dominantnom životnom snagom. Njena predstava bavi se mitskim trojstvom Hekate-Demetre-Perzefone, odnosno moćnim ženskim principom (pra)Majke – Žene – Kćeri. Predstava je nastala kroz rezidencijalni program Zagrebačkog plesnog centra uz podršku Hrvatskog instituta za ples i pokret.

(Visited 208 times, 1 visits today)

Komentari