Istaknuto
13.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta Glasujte za najbolje domaće i regionalne singlove te pomaknite svog favorita na ljestvici. Bacite uho i na naše preporuke stranih noviteta.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Izvedbene umjetnosti

Najava: U Gavelli gostuje Kazalište Virovitica s Gogoljevim Revizorom

14.04.2014. Ziher.hrVrijeme čitanja: 2 minute
Foto: www.gavella.hr

Foto: www.gavella.hr

U srijedu, 16. travnja, u kazalištu “Gavella” gostovat će Kazalište Virovitica s predstavom “Revizor” Nikolaja Vasiljeviča Gogolja, u režiji Dražena Ferenčine, nastalom u koprodukciji s Narodnim pozorištem iz Tuzle.

U ruski provincijski gradić neslužbenim putem stiže vijest koja će neugodno iznenaditi njegovog načelnika, ali i ostale visoke činovnike institucija sudstva, školstva i zdravstva: među njihove papire, račune,  narudžbenice, među njih, njihove podređene, među građane željne prilike za iznošenjem svojih istina o modelu i prirodi upravljanja, u njihov dobro uhodan sustav utemeljen na mitu, korupciji, zlouporabi funkcije (i moći koju ona donosi) dolazi revizor! Iz glavnog grada! Inkognito!

Foto: www.gavella.hr

Foto: www.gavella.hr

Na sceni se nižu portreti korumpiranih, sebičnih, samoživih činovnika koji će se u potpunosti raskrinkati u predstavi ispravnosti koju igraju za i pred Hlestakovim, nesposobnim i ne baš bistrim činovnikom koji se spletom okolnosti nađe u ulozi revizora.  Potpuno raskrinkani i suočeni s vlastitim refleksijama u ogledalu, uvjereni kako su dosegli dno osramoćenosti i propasti, protagonisti “Revizora”, kao i na početku komedije, i na samome kraju primaju vijest o dolasku revizora. Ovog puta pravoga. Za razliku od prve slike, pune strke, kovitlaca i akcije, završna je slika nijema i skamenjene grupa.

Predstavu je režirao Dražen Ferenčina, dramaturginja je Ana Prolić, scenografiju potpisuje Osman Arslanagić, kostimografiju Adisa Vatreš, a skladatelj je Mate Matišić. U predstavi igraju: Mijo Pavelko, Adnan Omerović, Mladen Kovačić, Blanka Bart, Elvira Aljukić, Siniša Udovičić, Nenad Tomić, Igor Golub, Elvis Jahić, Draško Zidar, Nermin Omić, Antun Vrbenski, Nedim Malkočević i Aleksandra Demše. Predstava počinje u 19:30, a s obzirom da se prikazuje u sklopu akcije Gavellin uskršnji popust, cijena ulaznice je samo 20 kn.

(Visited 62 times, 1 visits today)

Komentari