Istaknuto
11.05.2018.

Cinkuši su jedno od najorginalnijih, najunikatnijih i najkreativnijih hrvatskih glazbenih imena. Iza njih su četiri studijska i jedan live album, a 20 godina karijere proslavit će velikim koncertom 11. svibnja u Tvornici kulture.

08.05.2018.

Sven Popović razgovarao je s Lucijom Butković povodom objavljivanja svoje druge knjige i prvog romana "Uvjerljivo drugi" (Fraktura, 2018.). U intervjuu su dotaknute njegove glavne preokupacije – generacijske i individualne egzistencijalne strepnje, književnost, glazba i snoviti gradski pejzaž.

Izvedbene umjetnosti

Najava: Uskoro počinje 31. Tjedan suvremenog plesa u Zagrebu, Rijeci i Karlovcu

25.05.2014. Katharina Obraz
Foto: www.facebook.com/tjedansuvremenogplesa

Foto: www.facebook.com/tjedansuvremenogplesa

Tjedan suvremenog plesa ove godine slavi 31. rođendan! Plesni je to festival s dugom tradicijom, u organizaciji Hrvatskog instituta za pokret i ples.

U srijedu, 28. svibnja, otvara ga projekt “DANCE COMMUNICATION LAB Beyond Front@/ Bridging New Territories” s predstavom “Drugi mitovi” u 18 sati u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu.

Ove godine bit će izvedeno 30 predstava u sklopu Tjedna suvremenog plesa i sudjelovat će više od 200 ljudi, od kojih će nastupati i brojna reprezentna imena hrvatske plesne scene kao što su Petra Hrašćanec, Andrea Solomun, Ema Janković i mnogi drugi. Uz kvalitetne plesne performanse, Festival nudi i bogat popratni program – plesne radionice, projekcije filmova, koncerte.

Foto: www.facebook.com/tjedansuvremenogplesa

Foto: www.facebook.com/tjedansuvremenogplesa

Od 1.6.-3.6. u Zagrebačkom plesnom centru odvijat će se iznimno zanimljiva kreativno-plesna radionica. Španjolska skupina Sharon Fridman Company traži dvadesetak ljudi koji će sudjelovati u trodnevnoj radionici te ujedno biti dio njegove najnovije predstave “Caída libre” koja će se izvoditi na Festivalu.

Radionica je otvorena svima, bez obzira na dob, plesnu tehniku i plesno iskustvo te je tako pun pogodak za one koji žele biti dijelom Tjedna suvremenog plesa.

Većina predstava odvijat će se u Zagrebu na poznatim umjetničkim lokacijama (Zagrebački plesni centar, Hrvatsko narodno kazalište, Muzej suvremene umjetnosti i Zagrebačko kazalište mladih) te će dio predstava gostovat u Rijeci (HKD Sušak) i Karlovcu (Stari grad Dubovac).

Više informacija na službenim stranicama Tjedna suvremenog plesa www.danceweekfestival.com.

(Visited 77 times, 1 visits today)

Komentari