Istaknuto
20.06.2018.

Kolektiv emge prošle se godine na 14. Velesajmu kulture bavio pitanjem revitalizacije i prenamjene prostora zagrebačkih kinodvorana, u sklopu čega je nastala izložba "Kino 041 – pogled na prošlost i sadašnjost zagrebačkih kinodvorana". Izložba je ponovno postavljena na ovogodišnjem Design Districtu, što je bio povod za razgovor s Tenom Bakšaj, jednom od članica kolektiva.

14.06.2018.

Folklorni ansambl Ivan Goran Kovačić već 70 godina djeluje u okviru istoimenog studentskog kulturno umjetničkog društva kao jedan od najboljih i najslavnijih hrvatskih folklornih ansambala. Okruglu obljetnicu proslavili su odličnim koncertom u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

Glazba

Najava: Valentinovo uz Irenu Žilić u riječkom Životu

12.02.2015. Anja Nežić
Foto: Jure Živković

Foto: Jure Živković

Na samo Valentinovo, 14. 2., u Rijeku se vraća hvaljena mlada kantautorica Irena Žilić. U Rijeci je Irena nastupila još 2013. godine, no tada, za razliku od danas, nije imala album, već „samo“ EP prvijenac „Days of Innocence“. Ipak, i s nešto manjim je opusom Irena bezrezervno osvojila Riječane, a ovoga nas puta, jača za album Travelling, dolazi posjetiti u klub Život.

Od zadnjega je nastupa u Rijeci Irena nanizala nekoliko velikih i bitnih, pa je tako rasprodala Mali pogon zagrebačke Tvornice kulture, nastupila na bečkom Waves Vienna festivalu i u zagrebačkom HNK. Svojim je nježnim glasom, liričnim tekstovima i intimnom muzikom osvojila i kritiku i publiku, a sudeći prema izuzetno dobrim reakcijama na „Travelling“ ovo je sve tek početak. Pred Irenom je velika, možda i inozemna karijera, a uz Saru Renar, Lovely Quinces i, primjerice, Luce svakim novim uratkom pokazuje koliko je aktivna hrvatska ženska alternativna scena i koliko svi mi trebamo biti ponosni na istu. Riječki Život nesumnjivo će biti odličan prostor za subotnji koncert, a sve što trebate učiniti kako biste mu prisustvovali jest izdvojiti, doista simboličnih, 20 kuna.

Vrata se Života otvaraju u 21:00 sat, a koncert je zakazan za 22:00 sata. Ne propustite ovu sjajnu valentinovsku priliku za izvesti bolje polovice na lijepi, kvalitetan i pažnje vrijedan koncert. Onima bez boljih polovica možda baš ovaj koncert označi prekretnicu na ljubavnom planu – ako ništa drugo, koga god u subotu zateknete u Životu kako uživa u glazbi Irene Žilić, znat ćete da zasigurno ima dobar glazbeni ukus.

(Visited 138 times, 1 visits today)

Komentari