Istaknuto
21.01.2018.

Sanja Šiljković, kantautorica koja stoji iza projekta SUN U, u razgovoru nam je otkrila nešto više o svojem prvom singlu, planovima za budućnost, glazbenim projektima u kojima sudjeluje i svojoj glazbenoj prošlosti.

09.01.2018.

"Fantom u operi" Andrewa Lloyda Webbera na Broadwayu je premijerno zaigrao 9. siječnja 1988. godine. Riječ je o najdugovječnijem brodvejskom mjuziklu koji oduševljava u svakom aspektu. Ovaj kazališni spektakl odražava i razlike između američkog i europskog pristupa kulturnim sadržajima.

Izvedbene umjetnosti

Najava – Varijacije o osjetnom: Nova plesna predstava u Domu HDLU

10.10.2014. Ziher.hr
Foto: Press

Foto: Press

Jedna od najistaknutijih autorica nove generacije hrvatske suvremene plesne scene Marjana Krajač predstaviti će sredinom listopada svoj najnoviji plesni rad naziva “Varijacije o osjetnom”. Premijera predstave održati će se u subotu 18. listopada, s početkom u 14 sati u Domu HDLU u Zagrebu.

Nastavljajući istraživati prirodu plesa, njegovu istovremenu složenost i fragilnost, čiji je gradivni materijal tek toliko prisutan da bi u sljedećem trenutku bespovratno nestao, ovaj komad je minimalistička plesna izvedba između pokreta, zvuka i prostora. Ovaj trosatni rad u izvedbi pet plesnih umjetnica, koncipiran je kao suptilni poziv za ulazak u slojevito izvedbeno vrijeme, postepeno razlažući bogatu teksturu različitih plesnih svjetova.

Rad “Varijacije o osjetnom” nastajao je na nizu umjetničkih rezidencija u renomiranim izvedbenim institucijama Uferstudios u Berlinu (Njemačka), Santarcangelo dei Teatri (Italija) te Zagrebačkom plesnom centru. Realiziran je uz podršku Grada Zagreba, Ministarstva kulture RH, Zagrebačkog plesnog centra, Hrvatskog instituta za pokret i ples te Hrvatskog društva likovnih umjetnika, a u produkciji umjetničke organizacije Sodaberg koreografski laboratorij.

Predstavu će izvesti plesne umjetnice Lana Hosni, Irena Mikec, Katarina Rilović, Irena Tomašić i Mia Zalukar, zapažene i perspektivne izvođačice mlađe generacije. Nakon premijere 18. listopada, predstava će se održati 19., 20., 21. i 22. listopada u 14 sati, također u Domu HDLU.

(Visited 36 times, 1 visits today)

Komentari