Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Film

Najava: Vukovar film festival otvaraju Zajedno Jasne Nanut i dobitnik Srebrnog medvjeda – Križni put

22.08.2014. Lucija Klarić
FOTO: facebook.com

FOTO: facebook.com

U ponedjeljak, 25.kolovoza, službeno započinje osmo izdanje Vukovar film festivala. Oni nestrpljivi moći će prisustvovati i „generalnoj probi“ festivala u nedjelju, 24. Kolovoza, sasvim besplatno. Kao svojevrsno zagrijavanje, u nedjelju će se na Terasi agencije s početkom u 20:30 sati prikazivati film Leona Rizmaula – Vukovar moje mladosti iza kojeg će uslijediti i film Dva lica siječnja s Kirsten Dunst i Viggom Mortensenom u glavnim ulogama. Istoga će se dana na Perivoju dvorca Eltz prikazivati trostruki dobitnik Oscara, američki hit Dobri dileri iz Dalasa s impresivnim nastupom Mathew McCounagheya u glavnoj ulozi.

Svečano otvorenje festivala održat će se u ponedjeljak u 20:30 sati na Terasi agencije za vodne putove, a otvorit će ga dva naslova iz Podunavske konkurencije. Prvi od njih je kratkometražni film novinarke i redateljice Jasne Nanut, publici poznate po novinarskim zadacima u komercijalnim emisijama kao što su Red Carpet, Glamour Caffe i Masterchef. Njezin film Zajedno priča je o mladom parom koji promišlja o nevjeri gdje je redateljica zaposlila i svoju kćer Kimi. Drugi naslov bit će hrvatska premijera njemačkog ostvarenja – Križni put, redatelja Dietricha Brugemanna, dobitnika Srebrnog medvjeda za najbolji scenarij i Nagrade ekumenskog žirija na Berlinaleu. Kontroverzna priča o mladoj Mariji koja će se žrtvovati Bogu za mlađeg brata sigurno će uzbuditi publiku. Sami redatelji će se i osobno pokloniti publici.

Filmske će projekcije, nevezano za otvorenje, započeti već od samog jutra u dvorani 13 vukovarskog Cinestara s matinejama za one najmlađe. Od 19 sati u Cinestaru će biti moguće pogledati i filmove Podunavske dokumentarne konkurencije. Među njima su Spomenko, film o velečasnom s otoka Zlarina, češki film Varalice – intrigantna studija o izrabljivačima onih najugroženijih: starih i nemoćnih; te Ne zaboravi me redatelja Davida Sievekinga čiji je glavni lik redateljeva majka oboljela od Alzheimera, a koji je za sada dobio nagrade u Locarnu, Madridu i Varšavi.

Na drugoj večernjoj lokaciji – Perivoju dvorca Eltz u 21 sat prikazat će se novo remek-djelo Andreja Zvjaginceva, kontroverzna priča Levijatan o današnjoj Rusiji bez nekadašnjeg sjaja. Filmovi će se prikazivati i na Vukovarskoj adi, u kinu Borovo te u Županji u Parku muzeja.

Nakon brojnih projekcija posjetitelji festivala moći će uživati u besplatnim koncertima, a već i s početkom samog festivala,započet će i njegove tri radionice – Dunavska scenaristička radionica, Festivalska radionica te STOP ANIMACIJA.

Što više reći osim – filmofili, brže-bolje u Vukovar.

(Visited 57 times, 1 visits today)

Komentari