Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Film

Najava – Zagreb indie revija filmova: Crème de la crème svjetskih festivala

21.10.2014. Petra Plivelić
foto: press

foto: press

Ako ste svjetski poznati glumac ili glumica, redatelj ili redateljica, ako ste važna osoba u svijetu filma ili ako ste nešto u rodu takvoj osobi vjerojatno ste bili na uglednim svjetskim festivalima poput Sundancea, onog u Canessu ili Berlinu. A ako ste samo običan smrtnik u najboljim filmovima sa svjetski poznatih filmskih festivala možete uživati u udobnosti multipleksa u geografski bližim gradovima.

Zagreb indie revija filmova je revija koja broji 17 vrhunskih filmova nezavisne produkcije sa svjetskih filmskih festivala. U organizaciji distributera Discovery filmovi će se prikazivati u kinima CineStar u Zagrebu, Rijeci, Osijeku, Splitu i Mostaru. Revija će se održati od 30. listopada do 5. studenog.

foto: press

foto: press

Među istaknutim filmovima koje svakako valja pogledati je Leviafan, novi film ruskog filmaša Andreja Zvjaginceva u kojem oštro kritizira putinovsku Rusiju. Film je ove godine dobio nagradu za scenarij na festivalu u Cannesu. Film Maps to the stars je djelo kontroverznog kanadskog filmaša Davida Cronenberga, a glumica Julianne Moore u Cannesu je nagrađena za ulogu u ovom filmu.

Foto: Discovery film & video distribution

Foto: Discovery film & video distribution

Novi film mlađahnog kanadskog redatelja Xaviera Dolana, Mommy, dobitnik je ovogodišnje Nagrade žirija u Cannesu. Dva dana, jedna noć je film dvostrukih osvajača Zlatne palme, belgijske braće Dardenne. U ovoj hvaljenoj priči o naličju kapitalizma oskarovka Marion Cotillard igra glavnu ulogu. Glumačka zvijezda Jake Gylennhaal odigrao je vrhunsku ulogu u filmu Nightcrawler. To je priča o televizijskom novinaru koji istražuje kriminalni milje i ne posustaje u prikupljanju video materijala ni pod koju cijenu. U filmu čuvenog fotografa i redatelja Antona Corbijna The Most Wanted Man pokojni oskarovac Philipp Seymour Hoffman odigrao je svoju posljednju ulogu.

Dio filmova s revije nastavit će igrati unutar CineStar multipleksa diljem Hrvatske. Raspored prikazivanja svih filmova bit će uskoro objavljen na ziher.hr-u.

(Visited 114 times, 1 visits today)

Komentari