Istaknuto
19.10.2017.

Večeras se u Francuskom paviljonu otvara izložba međunarodno priznate multimedijalne umjetnice OKO, povodom čega smo ukratko popričali s autoricom.

11.10.2017.

Boris Svrtan, ravnatelj kazališta Gavella, otkrio nam je planove za izgradnju nove kazališne dvorane u koju će se smjestiti novopokrenuta Scena 121, a prokomentirali smo i ovogodišnje Gavelline večeri, novu Gavellinu sezonu te sve veći broj mladih glumaca i redatelja koji surađuju s Gavellom.

Film

Najava – Zagreb indie revija filmova: Crème de la crème svjetskih festivala

21.10.2014. Petra Plivelić
foto: press

foto: press

Ako ste svjetski poznati glumac ili glumica, redatelj ili redateljica, ako ste važna osoba u svijetu filma ili ako ste nešto u rodu takvoj osobi vjerojatno ste bili na uglednim svjetskim festivalima poput Sundancea, onog u Canessu ili Berlinu. A ako ste samo običan smrtnik u najboljim filmovima sa svjetski poznatih filmskih festivala možete uživati u udobnosti multipleksa u geografski bližim gradovima.

Zagreb indie revija filmova je revija koja broji 17 vrhunskih filmova nezavisne produkcije sa svjetskih filmskih festivala. U organizaciji distributera Discovery filmovi će se prikazivati u kinima CineStar u Zagrebu, Rijeci, Osijeku, Splitu i Mostaru. Revija će se održati od 30. listopada do 5. studenog.

foto: press

foto: press

Među istaknutim filmovima koje svakako valja pogledati je Leviafan, novi film ruskog filmaša Andreja Zvjaginceva u kojem oštro kritizira putinovsku Rusiju. Film je ove godine dobio nagradu za scenarij na festivalu u Cannesu. Film Maps to the stars je djelo kontroverznog kanadskog filmaša Davida Cronenberga, a glumica Julianne Moore u Cannesu je nagrađena za ulogu u ovom filmu.

Foto: Discovery film & video distribution

Foto: Discovery film & video distribution

Novi film mlađahnog kanadskog redatelja Xaviera Dolana, Mommy, dobitnik je ovogodišnje Nagrade žirija u Cannesu. Dva dana, jedna noć je film dvostrukih osvajača Zlatne palme, belgijske braće Dardenne. U ovoj hvaljenoj priči o naličju kapitalizma oskarovka Marion Cotillard igra glavnu ulogu. Glumačka zvijezda Jake Gylennhaal odigrao je vrhunsku ulogu u filmu Nightcrawler. To je priča o televizijskom novinaru koji istražuje kriminalni milje i ne posustaje u prikupljanju video materijala ni pod koju cijenu. U filmu čuvenog fotografa i redatelja Antona Corbijna The Most Wanted Man pokojni oskarovac Philipp Seymour Hoffman odigrao je svoju posljednju ulogu.

Dio filmova s revije nastavit će igrati unutar CineStar multipleksa diljem Hrvatske. Raspored prikazivanja svih filmova bit će uskoro objavljen na ziher.hr-u.

Komentari