Istaknuto
21.09.2018.

Uoči početka nove kazališne sezone u Satiričkom kazalištu Kerempuh, razgovarali smo s redateljem Bobom Jelčićem o jednoj od najboljih prošlosezonskih predstava, njegovom autorskom projektu "Govori glasnije!".

16.09.2018.

Novi ravnatelj zagrebačke Opere prvi je stranac na tom mjestu od samostalnosti Hrvatske. Otkrio nam je na što će staviti naglasak u svom četverogodišnjem mandatu, ali i za koji nogometni klub navija te što mu je skriveni talent.

Nagrade

Nagradnjača: Zagrebački Festival tolerancije, filmski festival s najkvalitenijim glazbenim programom

13.05.2014. Ziher.hr
Ftot: Festival Tolerancije

Ftot: Festival Tolerancije

Besplatne projekcije, predavanja, radionice, izložbe i razni edukacijski sadržaj samo su dio osmog izdanja Festivala tolerancije – JFF Zagreb. Svake godine festival se trudi predstaviti što bolji glazbeni program s namjerom da se privuče što veći broj mlađe publike te da se javnosti predstave i dodatni glazbeni izričaji poput klezmer glazbe, nastale kao spoj različitih kultura i tradicionalne židovske glazbe, koja uz ritmove jazza stvara ugodan plesni ritam i dobru atmosferu.

Osim dugogodišnjih gostovanja vrsnih klezmer bendova, festival se može pohvaliti kao filmski festival s najkvalitetnijim programom elektroničke glazbe. Do sada je ugostio mnoge renomirane strane i domaće producente i DJ-eve kao što su: Phon.O, The cloniOUs, Cid Rim, Lefto, Romare, KU BO / Stereotyp, Ogris Debris, CFSN DJs te mnoge druge.

Foto: Festival Tolerancije

Foto: Festival Tolerancije

Srijeda, 21. svibnja @ VIP club – koncert w.

VITA MAVRIČ & AKORD QUARTET (SI)

etno koncert židovskih šansona

Vita Mavrič priznata je i poznata šansonjerka te dobitnica mnogih nagrada. Njezin novi projekt kolekcija je istodobno veselih i melankoličnih židovskih klezmer šansona, rezultat izbora iz mnoštva povijesnih i bezvremenskih pjesama koje su imale ključnu ulogu u razvoju europske glazbene kreativnosti. Izrazito precizni prijevodi te bogata glazbena prilagodba, sve je to spojeno na albumu “Mandeljni in rozine” (“Bademi i grožđice”). Vita Mavrič poznata je po snažnom dojmu koji izaziva melankolijom u svom nastupu koja ponekad prerasta u strastvenu interpretaciju teksta i glazbe što je jedna od temeljnih karakteristika Vite Mavrič kao glazbenice.

LIVE: www.youtube.com/watch?v=Vv1vXu3s2Gw

Početak u 22h. Cijena ulaznice je 25kn

Foto: Festival Tolerancije

Foto: Festival Tolerancije

Petak, 23. svibnja @ VIP club – party w.

JOYCE MUNIZ (Exploited / AT)

Funk Guru & phillipe b2b (CFSN)

Lucija & Maja Pa b2b

Sredinom 90-ih Joyce se iz Sao Paula seli u Beč i upoznaje s bogatom glazbenom scenom. Već sa 16 godina posuđuje svoje divne vokalne sposobnosti Markus Dohelskyju aka Shanti Roots (Vienna Scientists) i I-Wolfu (Sofa Surfers/Klein Records). U suradnji s Cusmos duom, 2008. godine izdaje sigle “Garoto” za Kruder & Dorfmeisterov G-sone, a njen prvi solo uradak pod imenom “Party Over There” postaje DJ Magov “electro single of the month”, dok su idući, “Bedstories” remiksirali Mr Ho i Cosmin TRG. Izlazak Blazeovog house klasika “Lovely Daee” na poznatoj Defected izdavačkoj kući dovelo ju je na 4. mjesto beatportove deep-house ljestvice. Osim bogate produkcijske i DJ karijere, osvojila je i Amadeusa (Austrijska verzija Grammyja) i dvije nominacije za “Kabininparty” koja je proglašena za najbolju pjesmu godine. Remiksirala je samu kremu glazbene produkcije kao što su: Maya Jane Coles, Tosca, Claptone, Stereo MC’s, Munk, Robert Owens te mnoge druge. Planetarnu popularnost postigla je hitom “Back In The Days” na kojem je surađivala s reperom Baby Bamom iz legendarnih Jungle Brothersa. Njen zadnji, vjerojatno i najuspješniji producentski uradak proslavio je sam Richie Hawtin zavrtjevši je na prošlogodišnjem Boiler Roomu.

FACEBOOK: www.facebook.com/JoyceMunizOfficial

SOUNDCLOUD: https://soundcloud.com/joytoy

INTERVIEW: https://www.youtube.com/watch?v=xssTFvVNDyw

BACK IN THE DAYS: https://www.youtube.com/watch?v=h94o70_J8v4

DJ SET: https://www.youtube.com/watch?v=EWJzNohpff0

Početak u ponoć. Cijena ulaznice je 25kn do 00:30, 35 nakon.

Foto: Festival Tolerancije

Foto: Festival Tolerancije

Subota, 24. svibnja @ Klub – zatvaranje festivala w.

PHILLITCHEVANJE (itch & phillipe)

Anto (Bounce, Whateverest)

Programirani za zabavu, spajaju nespojivo. Njihova glazba je future-retro, a oni su vječna djeca koja svoje igračke mijenjaju opremom za miks. Phillitchevanje je glazbeno opušteniji program u organizaciji dvojice CFSN DJ-a. Za tu prigodu oni se povlače iz svojih kužerskih odora i prepuštaju istinskim dječačkim nagonima u kojima glazba nema granica, a pravila igre ne postoje. Oni nisu nostalgičari i ne misle da je prije deset godine sve bilo bolje, ali se vrlo rado sjete trenutaka kada su znali zaigrati ispred MTV/VIVA televizora. Phillitchevanje je parada dobro nam znanih starih i novih glazbenih brojeva miksanih s ljubavlju i osjećajem za ritam starih rasplesanih glazboljubaca.

FACEBOOK: www.facebook.com/phillitchevanje

Početak u 23h. Cijena ulaznice je 15kn do 00:30, 20 nakon.

Više o filmskom programu i ostalim sadržajima na:

 www.festivaloftolerance.com

Ziher vam dijeli 2×1 upad za svaki dan festivala! Sve što treba je brzo napisati ime i prezime (obavezno napisati koji dan festivala) u komentar te pratiti našu facebook stranicu, gdje ćemo objaviti  imena dobitnika!

(Visited 140 times, 1 visits today)

Komentari