Istaknuto
16.08.2018.

Iako zadnjih godina nije u naponu snage, Madonna je kroz 35 godina karijere definirala glazbenu scenu kakvu poznajemo danas. Njezin 60. rođendan prilika je da se podsjetimo na veliku karijeru koja je promijenila svijet.

04.08.2018.

O skandaloznoj i pravno upitnoj smjeni Nataše Rajković s mjesta programske voditeljice Kulture SC-a te budućnosti Teatra &TD upitali smo za komentar istaknute, nagrađivane i cijenjene hrvatske kazališne redatelje koji su tijekom karijere djelovali u legendarnom kazalištu u Savskoj 25.

Knjige

Najava – Željezni ispit: novi pogled na svijet magije

02.12.2014. Ziher.hr
Foto: Press

Foto: Press

U izdanju Egmonta izlazi knjiga Željezni ispit, koju izdavač najavljuje kao novi književni hit za mlade. Cassandra Clare autorica je uspješne i ekranizirane trilogije Instrumenarij smrtnika, a Holly Black također ekraniziranih Kronika iz Spiderwicka.

U središtu pozornosti su učenici Magisteriuma, akademije za čarobnjake i sve one sa sklonošću prema magiji. U prvoj knjizi fantastične serije  mlade čitatelje očekuje uzbudljiva i očaravajuća priča. Željezni ispit izazovan je početak života u svijetu magije, svi su spremni dati sve od sebe da ga polože osim Calluma Hunta. Otkad zna za sebe, njegov otac Alastair govori mu da je magija opasna i da donosi samo nevolje. Call čini sve da na ispitu bude najgori– i to mu polazi za rukom. Unatoč tome i na iznenađenje svih osim Callova oca, majstor Rufus odabire Calla za jednog od svojih šegrta. Dječak odlazi u zlokobni Magisterium, smješten u podzemnim špiljama Virginije. Ondje otkriva da je Magisterium nevjerojatno i uzbudljivo mjesto puno tajni i izazova.To je mjesto gdje Call prvi put u životu stječe prave prijatelje, Tamaru i Aarona, ali i mjesto na kojem će otkriti mračne tajne iz vlastite prošlosti.

Knjiga se, kao što to obično biva, bavi i preispitivanjem uobičajene polarizacije pojmova dobra i zla, a vrijedi vidjeti i koliko se nakon nevjerojatnog globalnog uspjeha Harryja Pottera novog i originalnog može napisati na temu čarobnjačke škole i mladih koji istu pohađaju.

(Visited 129 times, 1 visits today)

Komentari