Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Knjige

Najava – Željezni ispit: novi pogled na svijet magije

02.12.2014. Ziher.hr
Foto: Press

Foto: Press

U izdanju Egmonta izlazi knjiga Željezni ispit, koju izdavač najavljuje kao novi književni hit za mlade. Cassandra Clare autorica je uspješne i ekranizirane trilogije Instrumenarij smrtnika, a Holly Black također ekraniziranih Kronika iz Spiderwicka.

U središtu pozornosti su učenici Magisteriuma, akademije za čarobnjake i sve one sa sklonošću prema magiji. U prvoj knjizi fantastične serije  mlade čitatelje očekuje uzbudljiva i očaravajuća priča. Željezni ispit izazovan je početak života u svijetu magije, svi su spremni dati sve od sebe da ga polože osim Calluma Hunta. Otkad zna za sebe, njegov otac Alastair govori mu da je magija opasna i da donosi samo nevolje. Call čini sve da na ispitu bude najgori– i to mu polazi za rukom. Unatoč tome i na iznenađenje svih osim Callova oca, majstor Rufus odabire Calla za jednog od svojih šegrta. Dječak odlazi u zlokobni Magisterium, smješten u podzemnim špiljama Virginije. Ondje otkriva da je Magisterium nevjerojatno i uzbudljivo mjesto puno tajni i izazova.To je mjesto gdje Call prvi put u životu stječe prave prijatelje, Tamaru i Aarona, ali i mjesto na kojem će otkriti mračne tajne iz vlastite prošlosti.

Knjiga se, kao što to obično biva, bavi i preispitivanjem uobičajene polarizacije pojmova dobra i zla, a vrijedi vidjeti i koliko se nakon nevjerojatnog globalnog uspjeha Harryja Pottera novog i originalnog može napisati na temu čarobnjačke škole i mladih koji istu pohađaju.

(Visited 121 times, 1 visits today)

Komentari