Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Glazba

Najava – Živ Žar Žur: Francuski electro blues bend Oui Oui Oui i kantautor Ivan Škrabe

25.12.2014. Ziher.hr
Foto: https://www.facebook.com/zivzarzur

Foto: https://www.facebook.com/zivzarzur

Sezona programa Živ Žar Žur se nastavlja u francusko-kantautorskom tonu, a sljedeći koncert će se održati 29. prosinca u klubu Attack. Iz Lyona stižu nostalgični Oui Oui Oui, a teren će im pripremiti zagrebački Jaskanac i šansonijer Ivan Škrabe. Pa o čemu se zapravo radi?

Violončelo koje je simpatično. Malo bluesa koji čini rock. Malo electra da se bude u duhu današnjeg vremena. Malo popa, malo pjevanja, malo video zapisa i to bi bio Oui Oui Oui.

Ovaj bend iz Lyona je nastao kao rezultat susreta triju glazbenika: Manona, Arthura i Jacquesa. Njihov svemir može se opisati kao dream-pop, negdje između bluesa i indie rocka, ujedinjeni nostalgičnim i krhkim vokalom. Glasovi, ritam mašine, sintesajzeri, gitara i čelo smiksani su na način koji bi mogli usporediti s Metronomy ili Au Revoir Simone. Nastup im traje oko pedeset minuta i uključuje video projekciju koja će vam pružiti ugođaj road tripa i koja služi rasvjetljavanju nastupa.

Ivan Škrabe je kantautor iz Jastrebarskog, odnedavno sa zagrebačkom adresom. Godine 2006, nakon lokalnog festivala i jednog patuljka, otvara MySpace gdje dijeleći svoju glazbu upoznaje autore sličnog senzibiliteta. Slijede pozivi na koncerte. Gitarom i usnom harmonikom obišao je razne festivale, kantautorske večeri, a moglo ga se čuti i na zagrebačkim ulicama.

Iza sebe ima dva mini albuma nastala „u jednom dahu“: EP 2010. i “Plavo ljeto” (2013), a njegove pjesme nalaze se na raznim kompilacijama. Nedavno mu se pridružio Bruno Vidović Vorbeger na bubnju i Ivan Glasnović na električnoj gitari, no ovaj put nastupa solo te mu je prvi studijski album napokon u nastanku.

E da, i upad na ovaj koncert je u potpunosti besplatan – ali je dobrovoljna donacija čiji sav iznos ide izvođačima i više nego dobrodošla.

(Visited 65 times, 1 visits today)

Komentari