Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Glazba

Najava – Živa muzika: Maria Minerva, Kimekai i Bobby Browser u Močvari

29.12.2014. Ziher.hr
maria juur

Foto: https://www.facebook.com/zivamuzika

Živa Muzika organizira još jedan zanimljivi koncert u zagrebačkoj Močvari, a isti će se održati 9. siječnja. Ovaj put nastupaju electro pop kantautorica i producentica Maria Minerva, domaći producent Kimekai te house frik Bobby Browser.

Maria Minerva (Maria Juur) ima vlastitu viziju spoja elektronske, pop i dance glazbe. S utjecajima koji se protežu od avangardne glazbe i hypnagogic popa do housea, njena intrigantna plesna glazba djeluje negdje na pola puta između klupskog podija i spavaće sobe, elegantno nižući razne reference iz pop kulture. Originalno iz Tallinna u Estoniji, trenutno živi u Los Angelesu, gdje izdaje za tamošnji kultni eksperimentalni label Not Not Fun Records, kao i njihovu plesnu pod-etiketu 100% Silk. Profilična Juur od 2011. je objavila četiri albuma, “Tallinn at Dawn”, “Cabaret Cixous”, “Will Happiness Find Me?”, aktualni “Histrionic”, te niz izvrsnih EP izdanja. Surađivala je s LA Vampires i Hervéom, remiksirala velikog Johna Calea i suvremenike poput Peaking Lights, te nastupala s Johnom Mausom, Italom, Laurel Halo, Sleep Over, Butterclocki mnogim drugima. Njeno premijerno gostovanje u ovim krajevima popraćeno je partijem u režiji 100% Silk kolege Bobbyja Browsera, s kojim će zaviti Močvaru u magloviti disko.

Kimekai je pseudonim 21-godišnjeg Marka Vukovića, glazbenog producenta iz Đakova. Iako mlad, Marko je već neko vrijeme prisutan na hrvatskoj i stranoj elektroničkoj sceni, te je često istican na stranim glazbenim blogovima i stranicama poput XLR8R, The 405, No Fear Of Pop i Impose. Svoj zvuk opisuje kao kombinaciju analognih sintisajzera, sanjivih vokala i organičkih perkusija, a kao utjecaje navodi žanrovski široku lepezu izvođača poput Joy Division, New Order, Gang of Four, James Blake, Toro y Moi, Shlomo, Soosh, Cloudfactory, Foals, Atlas Sound, Kraftwerk, Why Stakla i Holandija.

U Močvaru stiže i još jedan štićenik losanđeleskih house frikova s etikete 100% Silk, Andre Ferreira poznatiji kao Bobby Browser ili Bobby B. Za njih je izdao već dva EP-ja, “Just Browsing” i “Still Browsing” te je najavio novi za početak 2015., a ova je godina protekla u znaku izvrsnog singla za etiketu Icee Hot “History/So True”, na kojem su njegove stvari remiksirali John Talabot i Ghosts on Tape. Iza njega je turneja s Octo Octa i Magic Touch te brojni nastupi uz druge kolege s 100% Silk etikete. Na partiju nakon nastupa M. Minerve, imat ćemo priliku saznati kako zvuči “clubspinning adult contemporary house”!

Upad u pretprodaji je 50 kn, a na dan događanja 60 kn. Klub Močvara nije organizator koncerta pa se za dodatne upite možete javiti na info@zivamuzika.hr.

(Visited 44 times, 1 visits today)

Komentari