Istaknuto
15.10.2018.

Dobre knjige uvijek su u modi. Svakog tjedna ćemo vam odabrati po tri nove knjige koje možete pronaći na policama domaćih knjižara, a uz malo sreće, neke od njih mogu biti vaše.

14.10.2018.

Priča o dvoje ljudi - kroz desetljeća - bez obzira na uspjeh ranijih izdanja, ostaje klasik koji uvijek može (p)ostati suvremen.

Glazba

Najava – Živa muzika: Maria Minerva, Kimekai i Bobby Browser u Močvari

29.12.2014. Ziher.hr
maria juur

Foto: https://www.facebook.com/zivamuzika

Živa Muzika organizira još jedan zanimljivi koncert u zagrebačkoj Močvari, a isti će se održati 9. siječnja. Ovaj put nastupaju electro pop kantautorica i producentica Maria Minerva, domaći producent Kimekai te house frik Bobby Browser.

Maria Minerva (Maria Juur) ima vlastitu viziju spoja elektronske, pop i dance glazbe. S utjecajima koji se protežu od avangardne glazbe i hypnagogic popa do housea, njena intrigantna plesna glazba djeluje negdje na pola puta između klupskog podija i spavaće sobe, elegantno nižući razne reference iz pop kulture. Originalno iz Tallinna u Estoniji, trenutno živi u Los Angelesu, gdje izdaje za tamošnji kultni eksperimentalni label Not Not Fun Records, kao i njihovu plesnu pod-etiketu 100% Silk. Profilična Juur od 2011. je objavila četiri albuma, “Tallinn at Dawn”, “Cabaret Cixous”, “Will Happiness Find Me?”, aktualni “Histrionic”, te niz izvrsnih EP izdanja. Surađivala je s LA Vampires i Hervéom, remiksirala velikog Johna Calea i suvremenike poput Peaking Lights, te nastupala s Johnom Mausom, Italom, Laurel Halo, Sleep Over, Butterclocki mnogim drugima. Njeno premijerno gostovanje u ovim krajevima popraćeno je partijem u režiji 100% Silk kolege Bobbyja Browsera, s kojim će zaviti Močvaru u magloviti disko.

Kimekai je pseudonim 21-godišnjeg Marka Vukovića, glazbenog producenta iz Đakova. Iako mlad, Marko je već neko vrijeme prisutan na hrvatskoj i stranoj elektroničkoj sceni, te je često istican na stranim glazbenim blogovima i stranicama poput XLR8R, The 405, No Fear Of Pop i Impose. Svoj zvuk opisuje kao kombinaciju analognih sintisajzera, sanjivih vokala i organičkih perkusija, a kao utjecaje navodi žanrovski široku lepezu izvođača poput Joy Division, New Order, Gang of Four, James Blake, Toro y Moi, Shlomo, Soosh, Cloudfactory, Foals, Atlas Sound, Kraftwerk, Why Stakla i Holandija.

U Močvaru stiže i još jedan štićenik losanđeleskih house frikova s etikete 100% Silk, Andre Ferreira poznatiji kao Bobby Browser ili Bobby B. Za njih je izdao već dva EP-ja, “Just Browsing” i “Still Browsing” te je najavio novi za početak 2015., a ova je godina protekla u znaku izvrsnog singla za etiketu Icee Hot “History/So True”, na kojem su njegove stvari remiksirali John Talabot i Ghosts on Tape. Iza njega je turneja s Octo Octa i Magic Touch te brojni nastupi uz druge kolege s 100% Silk etikete. Na partiju nakon nastupa M. Minerve, imat ćemo priliku saznati kako zvuči “clubspinning adult contemporary house”!

Upad u pretprodaji je 50 kn, a na dan događanja 60 kn. Klub Močvara nije organizator koncerta pa se za dodatne upite možete javiti na info@zivamuzika.hr.

(Visited 51 times, 1 visits today)

Komentari