Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Film

Najavljen novi Disneyjev crtani film: Moana

24.10.2014. Marija Vukšić

Foto:  everythingisdisney.tumblr.com

Foto:
everythingisdisney.tumblr.com

Disney je najavio novi crtani film Moana (2016) kojeg će režirati Ron Clement i Jon Musker, scenaristi Disneyjeve Little Mermaid (1989) i redatelji crtanih filmova Alladin (1992) i Princess and the Frog (2009). Za glazbu je zadužen Mark Mancina, zaslužan za The Lion King (1994), Tarzan (1999) i Brother Bear (2003) soundtrackove . Moana je zamišljena kao mješavina crteža i kompjuterske animacije.

Glavni je lik novog crtića pustolovna tinejdžerka Moana, kćer polinezijskog poglavice, koja se uputi u opasno putovanje oceanom u potrazi za misterioznim otokom. Tijekom svojeg putovanja, udružit će snage s legendarnim božanstvom Mauijem, susrest će ogromna morska čudovišta i bića te će se pobliže upoznati s drevnim folklorom i svijetom Pacifika. “Moana je nepopustljiva, strastvena i veliki sanjar. Povezana je s oceanom na poseban način. Ona je lik za kojeg jednostavno želite navijati i jedva čekamo predstaviti je publici” izjavio je Jon Musker.

Foto: a-different-kind-of-royalty.tumblr.com

Foto: a-different-kind-of-royalty.tumblr.com

Smatra se da će se Moana djelomično iskupiti za nedostatak ne-bijelih Disneyjevih princeza s izuzetkom Mulan (1998) i Tiane u Princess and the Frog (2009). Zadnja dva Disneyjeva crtana filma s princezama Brave (2012) i Frozen (2013) prikazuju princeze s velikim očima, svijetlim kosama i premalenim strukovima pa postoji nada da će Moana predstaviti i neke druge aspekte ženske ljepote. Disneyjev Frozen također je napadnut zbog netočnih prikaza kulture Saami naroda koji živi na područjima Norveške, Finske, Švedske i Rusije. Hoće li zbog istih razloga biti kritizirana i Moana, vidjet ćemo.

(Visited 952 times, 1 visits today)

Komentari