Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Vizart

Najbolji među profesionalcima i amaterima: Sony World Photography 2013.

30.04.2013. Katarina Peroković
Foto: facebook.com/ WorldPhotographyOrganisation, Nenad Šaljić

Foto: facebook.com/ WorldPhotographyOrganisation, Nenad Šaljić

Nagrade za najbolju fotografiju Sony World Photography dodijeljene prošloga tjedna u Londonu na vidjelo su iznijele prave bisere na svjetskoj fotografskoj sceni, kako profesionalnoj, tako i amaterskoj. Organizator natječaja koji na godišnjoj razini bira najbolje foto uratke iz različitih kategorija na studentskoj, otvorenoj i profesionalnoj razini je Svjetska fotografska organizacija (eng. The World Photography Organisation). Među ovogodišnjim pobjednicima je i već nagrađivani splitski fotograf Nenad Šaljić, koji je zahvaljujući prikazu alpskog vrha Matterhorna dobio nagradu za najboljeg fotografa pejzaža u profesionalnoj kategoriji.

Foto: facebook.com/ Andrea Gjestvang

Foto: facebook.com/ Andrea Gjestvang

Na svečanoj dodjeli nagrada Norvežanka Andrea Gjestvang proglašena je fotografkinjom godine. Tridesetdvogodišnjakinja proglašena je najboljom profesionalkom, te je ponijela ovogodišnju titulu L’Iris d’Or. Više o njenim portretima žrtava masakra u Utøyi pročitajte ovdje.

Foto: facebook.com/ Hoang Hiep Nguyen

Foto: facebook.com/ Hoang Hiep Nguyen

Vijetnamac Hoang Hiep Nguyen amaterski je autor koji je dobio nagradu za fotografa godine u otvorenoj kategoriji.

Foto: facebook.com/ Manny Fajutag

Foto: facebook.com/ Manny Fajutag

Zahvaljujući realnom prikazu putovanja u jarkim bojama, filipinski fotograf Manny Fajutag također je jedan od pobjednika u otvorenoj kategoriji.

Poljska fotografkinja Natalia Wiernik odnijela je pobjedu među studentima fotografije.

Foto: facebook.com/ Natalia Wiernik

Foto: facebook.com/ Natalia Wiernik

Radovi dobitnika nagrade bit će izloženi do 12. svibnja u londonskom kulturnom centru Somerset House. Ako vas zanima kako oni izgledaju možete zaviriti na službene stranice WPO-a.

(Visited 181 times, 1 visits today)

Komentari