Istaknuto
20.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta U rubrici Nova glazba ponovno smo izdvojili najzanimljivije aktualne singlove ovog tjedna, a vi odaberite svog favorita.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Vizart

Najbolji među profesionalcima i amaterima: Sony World Photography 2013.

30.04.2013. Katarina PerokovićVrijeme čitanja: 2 minute
Foto: facebook.com/ WorldPhotographyOrganisation, Nenad Šaljić

Foto: facebook.com/ WorldPhotographyOrganisation, Nenad Šaljić

Nagrade za najbolju fotografiju Sony World Photography dodijeljene prošloga tjedna u Londonu na vidjelo su iznijele prave bisere na svjetskoj fotografskoj sceni, kako profesionalnoj, tako i amaterskoj. Organizator natječaja koji na godišnjoj razini bira najbolje foto uratke iz različitih kategorija na studentskoj, otvorenoj i profesionalnoj razini je Svjetska fotografska organizacija (eng. The World Photography Organisation). Među ovogodišnjim pobjednicima je i već nagrađivani splitski fotograf Nenad Šaljić, koji je zahvaljujući prikazu alpskog vrha Matterhorna dobio nagradu za najboljeg fotografa pejzaža u profesionalnoj kategoriji.

Foto: facebook.com/ Andrea Gjestvang

Foto: facebook.com/ Andrea Gjestvang

Na svečanoj dodjeli nagrada Norvežanka Andrea Gjestvang proglašena je fotografkinjom godine. Tridesetdvogodišnjakinja proglašena je najboljom profesionalkom, te je ponijela ovogodišnju titulu L’Iris d’Or. Više o njenim portretima žrtava masakra u Utøyi pročitajte ovdje.

Foto: facebook.com/ Hoang Hiep Nguyen

Foto: facebook.com/ Hoang Hiep Nguyen

Vijetnamac Hoang Hiep Nguyen amaterski je autor koji je dobio nagradu za fotografa godine u otvorenoj kategoriji.

Foto: facebook.com/ Manny Fajutag

Foto: facebook.com/ Manny Fajutag

Zahvaljujući realnom prikazu putovanja u jarkim bojama, filipinski fotograf Manny Fajutag također je jedan od pobjednika u otvorenoj kategoriji.

Poljska fotografkinja Natalia Wiernik odnijela je pobjedu među studentima fotografije.

Foto: facebook.com/ Natalia Wiernik

Foto: facebook.com/ Natalia Wiernik

Radovi dobitnika nagrade bit će izloženi do 12. svibnja u londonskom kulturnom centru Somerset House. Ako vas zanima kako oni izgledaju možete zaviriti na službene stranice WPO-a.

(Visited 192 times, 1 visits today)

Komentari