Istaknuto
23.03.2018.

Zagrebački graveyard pop dvojac danas promovira svoj drugi album "Lonely Boys" u Tvornici. Na koncertu ćete čuti sve što vam oni žele poručiti, a za sve ostalo što vas zanima, zavirite u intervju s Anjom Papa.

15.03.2018.

Ususret koncertnoj promociji novog EP-a “Valovi” u Močvari ovog petka razgovarali smo s pjevačicom i gitaristicom Lucijom Ivšić i novim bubnjarem Goranom Nježićem o planovima Punčki, ljetu i uspomenama.

Film

Najkraći dan u godini donosi Maraton kratkiša u Rijeku

20.12.2016. Ziher.hrFoto: film Zvir, Press: Art-kino

Najkraći dan u godini, 21. prosinca, u Rijeku donosi 4. Maraton kratkometražnih filmova na Trg Matije Vlačića Flaciusa kod čajane Samovar. Ovogodišnji Maraton u Rijeku donosi dva filmska programa – Europski mali maratonci (namjenjeni najmlađima, ali i cijeloj obitelji) u 18 sati te Hrvatski maratonci, program suvremenih hrvatskih kratkomentražnih filmova u 19 sati.

Europski mali maratonci donose filmove iz Švedske (Što ako), Litvanije (Gumb), Nizozemske (Jack), Italije (Gljiva čudovište), Španjolske (Služba za korisnike), Francuske (Kavez), Slovenije (Koyaa) te Hrvatske (Voće) u ukupnom trajanju nešto manjem od 60 minuta.

Hrvatski maratonci donese animirani film Danijela Šuljića Stakleni čovjek, igrani film Zvir Miroslava Sikavice, animirani film Planemo Veljka Popovića, eksperimentalni film Pokretni elementi Marka Tadića te dokumentarni film Nešto o životu Nebojše Slijepčevića.

Stakleni čovjek, nagrađen na festivalu Balkanima, donosi priču o svijetu nadzora i odricanju privatnosti za koje se ‘uzorni’ građani ne moraju brinuti, ali zato svi ostali…

Lakomisleno prihvaćen građevinski posao u apartmanskom naselju na obali pretvara se u komplikaciju za bagerista iz zaleđa, koji, da bi sačuvao očinski autoritet te odradio legalan, a prljav posao, mora ukloniti neželjena svjedoka. Zvir je, uz brojne druge nagrade, nagrađen i Posebnim priznanjem na Filmskom festivalu u Cannesu te Sarajevo Film Festivalu.

Dokumentarni film Nešto o životu, nagrađen Nagradom publike na 25. Danima hrvatskog filma vodi nas u jedno slavonsko selo i u živote osam maloljetnih djevojčica koje, uz pomoć odgajatelja, pokušavaju promijeniti svoje živote.

Planemo je samotni lutalica, čuvar galaksije. To je napušteni svijet, nebesko tijelo izbačeno iz vlastita solarnog sustava uslijed kaotičnih planetarnih migracija. Animirani film Planemo nagrađen je, uz druge nagrade, i na Međunarodnom festivalu znanstvene fantastike Les Utopiales 2016. – Nagrada Canala+.

Pokretni elemtni govore o kreativnim procesima koji dovode do stvaranja umjetničkih djela. Pratimo automobil koji prolazi kroz etape umjetničkog procesa te sam postaje dijelom umjetničkih djela, ali i akter u apstraktnim procesima kreacije

Program provodi Art-kino u suradnji s Kino mrežom, Hrvatskim audiovizualnim centrom i čajanom Samovar. Ulaz je slobodan.

(Visited 15 times, 1 visits today)

Komentari